Jak se stáří někdy tváří
Foto: autorka

Jak se stáří někdy tváří

19. 8. 2020

Tak si tady pořád na íčku čtu, jak mají staří lidé žít, jak mají se svým stářím zacházet, jak se mají oblékat a česat, jestli je vhodné se seznamovat s druhým pohlavím a co to přinese, a zdá se mi, že se to nějak opakuje. Každý si přece musí se svým stářím poradit a není na to žádný recept. Já už opravdu nejmladší nejsem a se svým věkem si docela rozumím. Pokud nejsem bolavá a nemocná, tak děkuji za každý den, kdy se živá probudím.

Vždyť už opravdu nic vzácnějšího nemáme než svůj život. No a teď se dostávám k vychloubání. Napsala jsem o stáří knihu. Jsou to jenom mé postřehy a mé možnosti žití. Byla jsem ale tak hloupá, že jsem knihu darovala i svým dětem. To jsem ale dělat neměla. Zklidila jsem negativní kritiku. Prý je to čtení moc depresivní. Někteří z vás ale vědí, že depresivně nepíši, ale spíš píši s nadsázkou. No, prostě mladí, stáří moc chápat nechtějí. Oni  si myslí, že staří nikdy nebudou. Jednu knihu jsem darovala místní knihovně a mám radost, že je na ni pořád záznam. a že se lidem mého věku líbí.

Mějte se krásně a ze stáří si nic nedělejte.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Haničko, pořád se mi nedaří Tvoji knížku v antikvariátech sehnat ...
Jan Zelenka
Velká gratulace k vydání knihy. Pokud má člověk zajímavé názory a zároveň schopnost dát těmto názorům literární formu, neměl by se bát tento krok udělat. Ne všichni mladí budou názory nás, starších, brát vážně. Ale to nás nesmí odradit. Fandím všem, kdo se do literární činnosti pustí. Já jsem začal vlastně až v důchodu a v září mi vyjde už sedmá kniha. Hodně tvůrčí invence, paní Šimková.
Naděžda Špásová
Gratuluji. :-)
Marie Doušová
Hano,gratuluji k vydání a doufám , že si Vaši knihu někdy přečtu .Dík.
Eva Mužíková
Hanko, velká gratulace i ode mne.
Marie Ženatová
Blahopřeji ze srdce k vydání knihy *
Zdenka Soukupová
Hanko, přidávám se ke gratulantům. A taky bych si ráda přečetla nějaký úryvek.... děkuji.
Hana Šimková
Pane Františku je v knihovně ve Volyni.
František Matoušek
Paní Hano, stačilo by mi říci do které městské či obecní knihovny jste věnovala výtisk a já bych si přes naši knihovnu zajistil t.zv. meziknihovní zápůjčku. Uděláte to pro mě? Díky.
Libuše Křapová
Hanko, gratuluji :-) také bych si knížku ráda přečetla :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...