Máchovo jezero láká romantiky i rybáře
FOTO: Hotel Port, Máchovo jezero

Máchovo jezero láká romantiky i rybáře

19. 8. 2020

Vydali jsme se zjistit, co všechno mohou turisté letos zažít ve vodách i na březích největší vodní plochy severních Čech. Návštěvnost Máchova jezera je letos o 20 procent vyšší a klientelu tvoří takřka pouze Češi.

Jak se na více návštěvníků připravili ti, kteří se starají o jejich pohodlí, stravování a možnosti aktivní zábavy?

„Nabídka služeb je pestřejší než v předešlých letech. Na plážích probíhá několikrát v týdnu animační program pro děti i dospělé, a to včetně divadelních představení. Máme tu také pojízdné letní kino, promítá se pokaždé jinde. Na nádvoří zámku, v parku na návsi ve Starých Splavech, na pláži i jinde,“uvedl pro portál i60.cz Vladimír Reichert, ředitel společnosti Regata Máchovo jezero, www.regatamachovojezero.cz , která na jezeře provozuje flotilu čtyř výletních lodí, a dále na jeho březích provozuje dvě pláže a levný autokemp.

Nucené přestávky letos na jaře využili ke zkvalitnění služeb také někteří hoteliéři „Přichystali jsme si na léto řadu novinek. Investovali do vybavení, zavedli jsme do všech pokojů  klimatizaci s individuálním ovládáním. To byla opravdu velká investice, a pak už byly jen menší. Dokoupili jsme dvě rybářské pramice a plovoucí megaboard, a perličkou je odstředivka na plavky u bazénu. Rozšířili jsme i spektrum aktivit v našem hotelovém animačním programu, třeba o jógu na paddleboardech,“ konstatoval Vladimír Bureš, ředitel čtyřhvězdičkového hotelu Port, jediného přímo na břehu jezera.

Atraktivitě pobytu tady napomáhá i lodní doprava. Zájem o ni je velký. Kapacita je však dostatečná a jízdenky proto není nutné rezervovat.  Společnost Regata Máchovo jezero překvapila „námořníky“ dvěma novinkami. Přes zimu kompletně zrekonstruovala svoji druhou největší loď Racek. A rozšířila počet dnů, kdy vyplouvá za západem slunce. Večerní okružní plavby se konají každé úterý, čtvrtek a sobotu. Na palubě hraje hudba a vy se můžete kochat západem slunce nad jezerem či pohledem na majestátní hrad Bezděz v odlesku posledních paprsků slunce.

Letos na Máchově jezeře probíhá již čtvrtá rybářská sezóna. Od posledního výlovu v roce 2014 byly do jezera postupně nasazeny ryby skoro za milion korun. Vše kolem rybolovu organizuje Obecně prospěšná společnost Máchovo jezero a podrobné informace naleznete na jejích webových stránkách: http://opsmachovojezero.cz/rybolov/sportovne-rekreacni-rybolov/. Zájemcům o rybolov ale v podstatě stačí, zakoupit si povolenku a dodržovat místní rybářský řád.

„Jeden z rybářských úseku, pouze pro ubytované hosty, je přímo v areálu  hotelu Port.  Hostovi stačí, zakoupit si v recepci povolenku a může jít chytat,“ dodal Vladimír Bureš, ředitel hotelu Port.

Dosavadní počasí je příslibem pěkného podzimu. S největší pravděpodobností ho většina z nás bude trávit v tuzemsku. Jak Staré Splavy tak i Doksy skýtají kvalitní ubytování a možnosti atraktivního trávení volného času na březích Máchova jezera. My se sem ještě v září vrátíme a zprostředkujeme vám aktuální informace přímo z místa.

cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František Klapal
Tak takové rybaření na Mácháči by se mi líbilo. Jeden známý tam byl před dvěma lety a prý to bylo super. Co se týče toho rybaření, tak já mám několik svých oblíbených míst tady v okolí. Jen teda teď jsem dlouho chytat nebyl, protože se mi rozbil naviják. Příští týden by mi už snad konečně měl dorazit nový z XXX (reklamu nezveřejňujeme) tak uvidíme jaký bude. Snad mi vydrží.
Martina Růžičková
Snad je podzim kolem jezera klidnější. Projížděli jsme kolem v létě a zděsili se davů. Zejména chatový kemp se stánky byl na nás trochu moc živý. Místy spíš lunapark...
Libor Farský
Krásná připomínka mého mládí na trampu, děkuji

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...