Obrázky z Čech
Úvodní foto: autorka

Obrázky z Čech

2. 9. 2020

Po delší době jsem se vydala na výstavu obrazů ve vysočanské radnici, nazvanou „Pavel Dvořák – Jech: Rub a líc“.

Výtvarník se narodil v roce 1940 v Humpolci. Ve své realistické tvorbě se zabývá převážně malbou krajiny, především motivů z jeho rodné Českomoravské vysočiny. Z Prahy, ve které téměř celý život žije, čerpá inspiraci k malbě romantických zákoutí, a to hlavně noční Prahy. Trvalou součástí jeho tvorby jsou květinová zátiší. Je zakládajícím členem Sdružení výtvarníků (1990) České republiky, v němž je od roku 1995 členem výboru. Jeho díla jsou zastoupena i v soukromých sbírkách v Anglii, Austrálii, Nizozemí, Izraeli, Japonsku, Kanadě, Německu, Norsku, Rusku, Řecku, USA, ve Francii, Slovenské republice, Slovinsku, Švýcarsku, na Kubě a Tchaj-wanu a v dalších zemích.

Obrazy mě pohladily po duši. Líbily se mi zejména ty z Prahy a obrazy krajiny. Ty vám představuji téměř všechny, stejně jako obrazy květin. Abstraktní jsem pro vás vybrala jen na ukázku. Budu ráda, když vás výstava potěší tak jako mne.

Zdroj: https://galerie9.cz/2020/rub-lic/

Foto: autorka

 

Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Až na pár abstrakcí se mi obrázky líbí. Hezká výstava. :-)
Hana Nováková
Moderku Věro nemusím, ale krajinky a Praha jsou pěkné.
Zuzana Pivcová
Autora ostudně neznám, ale podle Tvých vybraných ukázek by se mi od něj líbilo asi vše, včetně té moderny, která na mě ani nepůsobí nijak destruktivně.
Alena Vávrová
Děkuji, taková dílka jako kytky a krajinky se mi moc líbí, abstrakci moc nemusím, ale člověk si zase trošku procvičí představivost. Také se chystám na výstavu - tady u nás - moje kamarádka maluje krajinky.
Dana Puchalská
Moc zajímavé obrazy. Určitě bych si vybrala některý s pražskou tématikou.
Jan Zelenka
Obrazy jsou zajímavé, mají zvláštní, až nostalgickou atmosféru. Abstraktní surrealismus ale nemusím. Pěkně jsi nám představila méně známého malíře.
ivana kosťunová
Díky, že se nám staráš o osvětu. Ve výtvarném umění se příliš neorientuji a takovouhle zkratku jenom vítám.
Libor Farský
Krásné, opravdu pohladí po duši...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...