Láska  - umíme ji s láskou naporcovat?
FOTO: autorka

Láska - umíme ji s láskou naporcovat?

5. 9. 2020

Jí bylo padesát. Jemu bylo šedesát. Ona byla rozvedená. On byl vdovec. Oba byli nevyčíslitelně posíleni vlastním traumatem. Oba byli plni citu a elánu. Tak to dali dohromady. Jejich nově zrozená Láska však neuměla odkrajovat pro blízké, jak byla krásně sobecká.

V průběhu času šlo vše jako po másle, nebylo překážek. Nebylo nic, co by se jim nepovedlo. Děti již byly dospělé, samostatné. Měly svůj mladistvý život a kvitovaly, že jejich máma, případně táta, našli nový smysl života, a že jim nebudou na obtíž. „Vždyť zdraví oběma slouží, sportovní i mentální kondice přesahuje průměr stejně staré populace, jsou báječní“, říkaly si mezi sebou s úlevou.

Společná domácnost ve formě dlouhodobé návštěvy jednoho z páru fungovala, malé zázemí se podřídilo velkému. Zdraví sloužilo, sportovalo se, cestovalo i daleko za hranu kontinentální desky. Byl to čas písní a tanců.

Avšak s roky se mnohé stane rutinou, vášně i zážitky zešednou stejně, jako vlasy naší dvojice. Ani se oba nenadáli a mají o deset víc. Jejich děti jsou stále dospělé, samostatné, mají už své děti, které jim velmi rychle rostou. Do šťastných fotozáběrů z aktivit naší dvojice se vmezeří blikající hvězdičky v podobě ratolestí, které jsou jemu, či jí, nezaměnitelně podobné.

Jejich desetiletá Láska už dávno není sobecká. Jen někdy neví, jak ten medový koláč sobě a svým blízkým spravedlivě rozporcovat.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Mesarčová
Děkuji za milá přání. I já přeji vam lásku, laskavé jednání od druhých a milující rodinu
František Matoušek
Paní Jano, ať vám láska nikdy nevyprahne.
Soňa Prachfeldová
Je to štěstí, když se dva najdou a rozumí si v jakémkoliv věku, ve vyšším jsou i dobré vztahy v obou rodinách velmi důležité. Hodně zdraví a lásky !
Jitka Chodorová
Každý z nás touží po lásce, a přitom nepřemýšlí o tom, zda je sobecká, či nesobecká, jenže v pokročilém věku už je to o něčem jiném, přijdou problémy, hlavně ty zdravotní dají lidem zabrat, a velká láska dostává trhliny, ale nahrazuje jí láska jiná, starost o bližního svého. Děkujte za tuto starost, kterou máte, jak napsala paní Ivana K., "to je ale krásná starost". Přeji ještě hodně lásky, ať sobecké, či nesobecké.
Jana Mesarčová
Ano, paní Zuzano, cerpala jsem i ze svého příběhu. V mem okoli přátel se příběh casto odehrává podobné, proto to zamyšlení.
Zuzana Pivcová
Myslím, že jste s touto nadsázkou prezentovala Váš osobní vztah. Věřím, že jste stále nesobecky spokojeni, Vaše články tomu nasvědčují.
Hana Rypáčková
A byla ta láska sobecná? Když pak už potřebují pomoc ve stáří, vracejí se každý do své rodiny? Končící život už není zdaleka tak romantický...
Jana Šenbergerová
Tak to je o nás bez nás. :-))
Vladislava Dejmková
Podobně uvažuje hlavní postava z mých příspěvků na téma Marta. Jen to není řečeno tak krásně a poeticky.
Marie Doušová
Velká láska mizí,ale důvěra a něha v pozdním věku zůstává a ta nám pomáhá přijmout vše co přijde v budoucnu. Přeji takovým dvojicím hodně zdraví a porozumnění.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...