Máte chuť řešit hádanky?
www.pixabay.com

Máte chuť řešit hádanky?

12. 9. 2020

Občas neškodí si trochu provětrat mozkové závity. A navíc každý, komu se hádanka podaří vyřešit, z toho mívá radost. Dnes jsem pro zájemce připravila další tři hádanky. První dvě jsou jednoduché, vyžadují jen trochu důvtipu. Poslední je pro ty, kterým čísla zas tak moc nevadí.

Svá řešení pište prosím do komentářů až následující den po zveřejněnění, abyste nechali prostor na přemýšlení i ostatním zájemcům.

 

1. hádanka - sladká:

Jak rozkrojíte dort 3 řezy nože na 8 částí?

 

2. hádanky - voňavá:

Anna připravovala meruňkový džem. Vyloupané meruňky pokrájela, dala do kastrolu a dusila je do změknutí. Pak si vzpomněla, že v receptu je napsáno, že na každé dvě meruňky má přidat jednu lžičku citrónové šťávy. Jak zjistila, kolik kávových lžiček citrónové šťávy má přidat?

 

3. hádanka - s čísly:

Jaké číslo bude místo červeného otazníku?Rovnice 

 Zdroj poslední hádanky: www.frekvence1.cz

 

 

Fotohádanky
Hodnocení:
(4.9 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslav Kolín
Tak, tak. Pěkné. Já si řekl, že než aby se mi lidi hádali, rozřežu holý korpus a ten pak ozdobím. V zadání není stanoveno, v jaké fázi výroby dortu se má krájet.
Vladislava Dejmková
Vidím, že hádanky jsou odhalené, tak jen pro upřesnění zveřejňuju: 1. dort podřízneme jedním vertikální řezem na polovinu, a pak rozdělíme dvěma vertikálními řezy na čtvrtiny. Pokud je na povrchu ozdobený, polovina jedlíků má trochu smůlu. 2. Spočítáme pecky od meruněk 3. K výsledku 40 jste dospěli podle komentářů všichni a je správně. Existuje však ještě jedno řešení s výsledkem 96. Jak se k němu dojde? 1 + (1 x 4 ) = 5 2 + (2 x 5) = 12 3 + (3 x 6) = 21 8 + (8 x 11) = 96
Elena Valeriánová
Úkol č. 1 je pro mne záhada. Dvě a tři mám vyřešené, doufám. Těším se na vyluštění.
Jaroslav Kolín
V zadání nestojí, že ty díly dortu musí být stejně veliké. Leč mohou. ;-)
Eva Mužíková
Druhý a třetí si myslím mám dobře. Ten dort si tady kreslím, ale zatím jsem na to, aby byl každý dílek stejně velký nepřišla... uvidím, nevzdávám to...
Eliška Murasová
Jupííí, konečně mi ty meruňky došly, aspoň doufám ....
Jana Šenbergerová
První úkol mi dal zabrat, ale mám osm stejně velkých kousků. Druhý úkol se mi zdál ještě těžší, ale vzpomněla jsem si na letošní meruňkový koláč a snad mi to došlo. Nejmíň práce jsem kupodivu měla se třetím, přestože matematika není můj koníček. Tak jsem zvědavá ...
ivana kosťunová
Mám to, ale zda je to dobře, na to si počkám. U toho dortu počítám s tím, že jednotlivé kouskuy nebudou stejně velké :))
Miluše Hasenohrlová
Ten dort prostě na 8 dílků nerozkrojím,další dvě jsem zvládla.
Irena Drob
Snad je mám dobře všechny 3, uvidím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%