Sobotní bilance: 1541 nově nakažených. Česko je třetí nejpostiženější zemí v EU
Ilustrační foto: pixabay.com

Sobotní bilance: 1541 nově nakažených. Česko je třetí nejpostiženější zemí v EU

13. 9. 2020

Nově nakažených nemocí Covid-19 přibývá. V sobotu bylo o cca 100 nových případů onemocnění více než v pátek, a to i přesto, že laboratoře o víkendch testují méně. Dá se očekávat, že vláda v pondělí přistoupí k dalším opatřením.

V České republice počet nakažených vystoupal na 13 700, hospitalizovanách lidí bylo v sobotu 297 lidí, z toho 69 pacientů je v těžkém stavu. Celkem podlehlo nákaze novým koronavirem 453 lidí.

Epidemiolog Roman Prymula v pořadu České teůevie Otízky Víclava Moravce uvedl, že Česko čelí druhé vlně epidemie. Podle něho se dá v následujících dnech očekávat další výrazný růst nově nakažených lidí nemocí Covid-19 a že nemocnice se budou muset připravit na příjem dalších pacientů s těžším průběhem onemocnění.

Jak dále řekl, nyní je klíčové zastavit prudké nárůsty nakažení. „Pokud dochází k explozivnímu nárůstu, opatření jsou nedostatečná. My musíme představit taková, abychom zastavili explozivní nárůst,“ uvedl v pořadu České televize.

Česko je nyní v přepočtu na 100 000 obyvatel třetí nejvíce zasaženou zemí koronavirem v Evropské unii. Například v sousedním Německu přibylo za včerejšek přes 800 případů, tedy cca o 700 méně než v Česku, a přitom má Německo osmkrát více obyvatel než Česká republika.

Nemoc nyní nejvíce řádí ve Francii, počet nově nakažených koronavirem za poslední den tu poprvé od začátku pandemie přesáhl 10 000. Británie hlásí denní přírustek kolem 3500 případů. V Brazílii za uplynulý den přibylo dalších více než 33 000 nových případů nákazy koronavirem a 814 úmrtí pacientů s nemocí covid-19. Dramatická situace je také v Indii, kde denně přibývá téměř 20 000 nemocných, nemocnice začínají být přeplněné a na mnoha místech mají obyvatelé problémy se zásobováním potravin.

zdraví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.4 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Hašková
Také vidím kolem sebe mnoho nezodpovědných lidí, zvláště mládeže.
Danka Rotyková
Asi to tušila většina normálně uvažujících lidí. Ale ti lehkomyslnější se chtěli hlavně bavit, bohužel. Snad to už teď chápou.
Věra Ježková
Nechci dělat chytrou, ale podobný vývoj jsem očekávala. Poté, co byla zrušena téměř všechna protivirová opatření a mnozí spoluobčané se začali chovat, jako by žádný koronavirus nebyl.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.