Nakažených nemocí Covid-19 prudce přibývá, ministerstvo zdravotnictví utahuje šrouby
Ilustrační foto: pixabay.com

Nakažených nemocí Covid-19 prudce přibývá, ministerstvo zdravotnictví utahuje šrouby

16. 9. 2020

Ministerstvo zdravotnictví zareagovalo na zhoršující se epidemiologickou situaci v České republice. Od pátku 18. hodin zakazuje akce na stání ve vnitřních prostorách nad 10 lidí. Další opatření se čekají zítra, nevylučuje se ani zavření škol.

„Vzhledem k rapidnímu nárůstu počtu nových případů nákazy covid-19 v posledním týdnu jsme se s epidemiology rozhodli přistoupit k dalšímu opatření, kterým snížíme sociální kontakt v rizikových provozech a současně neomezíme kulturní a sportovní život,“ uvedl ministr Adam Vojtěch.

Toto opatření se týká především provozů barů, klubů a diskoték, kde se srocuje velké množství mladých lidí. Právě tyto provozovny jsou podle epidemiologů v poslední době největšími zdroji nákazy. Výjimku ze zákazu mají výstavy, trhy, veletrhy a další podobné akce. Plesy či taneční akce tak mohou fungovat, jen na nich musejí mít všichni místa k sezení.

Počty nově nakažených nemocí Covid-19 v posledních dnech trhají rekordy. e středu se nakazilo koronavirem 2138 lidí, tedy o téměř 400 více než předchozí den.  Celkový počet onemocnění od začátku epidemie se v České republice přehoupl přes 41 tisíc.

Podle epidemiologů, ale i některých politiků bude v následujících dnech počty nemocných dále rapidně stoupat. Místopředseda vlády Jan Hamáček ve sněmovně uvedl, že koncem září může být v Česku až 8 000 nově nemocných denně.

Vládní zmocněnec pro výzkum ve zdravotnictví Roman Prymula potvrdil, že počty nakažených budou v následujících dnech prudce stoupat a nevyloučil, že koncem září bude nutné přistoupit k dalším výrazným omezením, například i k uzavření škol.

koronavirus
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Doušová
Mám pocit,že Covid-19 nás asi všechny nemine,ale dokážeme se s ním poprat. Né každý na něj zemře ,ale dostane imunitu a bude tu pořád jako chřipka.Žádná bláznivá opatření a zavírání lidí doma ,nemá smysl,neboť virus se sám od sebe neztratí, jen bude číhat na oslabené jedince a zaútočí. Budeme se muset s tím naučit žít a chránit se jak se dá ,ale žít , pracovat a učit se ve školách je nutnost žití.
Magda Škodová
Tak pokud přibývají i ti, kteří se sice u "okýnka" zaregistrovali, ale nevydrželi čekat dvě hodiny v řadě a potom jim přišla sms že jsou pozitivní, tak nárůst nakažených bude opravdu hodně vysoký. A ve svém okolí vím o několika takových případech - test potřebovali před dovoleno v Řecku.
Milan Kochaník
Zkrátka, ten neužitečný zdravotní lampasák nedá pokoj. Chce vyrobit nesmyslnými opatřeními národ, jehož děti se budou vyznačovat znalostmi na úrovni domorodců bývalých kolonií. Dlouhodobým pobytem v baráku jistě bude upevněno zdraví, tak na to může přijít právě jen někdo takový alias zelený mozek. Naopak, pobytem v terénu si lze jedině zpevnit zdraví, v baráku lidi schoulostiví a stanou se ještě více náchylnější nemocem, jakýmkoliv. Navíc se děti samy od sebe v tomto věku nedovedou spontánně různé věci naučit, to leda tak některý dospělí, který již ví, co chce sám od sebe, protože to chce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%