Staroměstská mostecká věž jako rozhledna
FOTO: autorka

Staroměstská mostecká věž jako rozhledna

19. 9. 2020

Neznám nikoho, kdo by se alespoň jednou v životě neprošel po Karlově mostě. A stejně jako každý ví, že ho najde v Praze, tak je mu rovněž známo, že oba konce mostu zdobí kamenná věž. Ne všechny okouzlené chodce však napadne vystoupat po schodech na ochoz věže a své dojmy umocnit výhledem na matku měst pěkně shora.

Na Karlův most z Křižovnického náměstí procházíme Staroměstskou mosteckou věží, gotickým skvostem z huti Petra Parléře. Stačí projít dveřmi a vydat se vzhůru. Po zdolání 138 schodů stane lehce udýchaný návštěvník na kamenném ochozu a užasne.

Není mým cílem uvádět jakékoli faktografické údaje o věži, chci se s vámi jen rozdělit o Prahu, jak jsem ji viděla při srpnové návštěvě.

Vstupné na věž je 100,- Kč, pro seniory 70,- Kč.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Na Karlově mostě jsem byla víckrát, ale myslím, ale už si nepamatuju, jestli tehdy byla Mostecká věž přístupná. Pohled na Prahu z výšky je krásný odkudkoliv.
Hana Polednová
Álo, moc hezké fotky z věže. Nádherný výhled na všechny strany. Naposledy jsem stoupala po schodech na věž v Brně, na setkání íčkařů, které provázela Evička B.
Růžena Kuželková
Říká se "stověžatá Praha",ale už je někdo doopravdy spočítal (myslím ty věže) :-))
Jitka Hašková
Krásné fotky, asi překonám svoji lenost a vylezu nahoru. Trénink mám jenom 90 schodů.
Irena Mertová
To jsou hezké pohledy, já jsem tam zatím nikdy nevylezla. Snad to napravím...
Jan Zelenka
Alenko, tohle je pro mne moc pěkná, až nostalgická vzpomínka na Prahu, kde jsem žil 45 let. Prahu historickou mám prochozenou skutečně podrobně.
Dana Puchalská
Álo, to je k r á s a. Děkuju. Myslím, že jsi svojí fotogalerií potěšila hodně lidí. A nejen mně, která tam byla před hodně lety. .
Zuzana Pivcová
To už je hezkých pár let, co jsem tam vystoupala, tenkrát jsem se ještě ani nezadýchala. Mám ráda pohledy shora, někdy mi stačí jen prohlížet různé střechy. Díky, moc hezký výhled.
Věra Ježková
Ali, moc hezké pohledy. Na mostecké věži jsem nebyla. Byla jsem na Jindřišské.
Hana Nováková
jedním slovem úchvatné a děkuji za seznámení!!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.