Jmenuji se Albert   VII.
Foto: autorka

Jmenuji se Albert VII.

25. 9. 2020

Vážení íčkaři, milí přátelé,

byl jsem vyzván naší babi, abych zase něco napsal na Váš portál, prý paní Zuzka se zmínila, tak ji srdečně zdravím, ale i Vás všechny ostatní, kteří mi fandíte. To víte, jsem jen pes, a to pes pořád dost zlobivý, a tak budu na sebe spíše žalovat, než se chlubit svými dalšími kousky.

Naposledy jsem psal v počátku pandemie, teď je situace podobná, takže bych asi tu koronavirovou krizi radši vynechal, a zmíním se o naší rodině, protože věřte nevěřte, pořád se tu něco děje, ale na mě moc času páníčkové nemají, tím nechci říct, že by mě nějak zanedbávali, ale jsem pořád ve výkonu trestu, protože se neumím chovat, a to je teda pravda, jsem pes divoký, ale mám svou rodinu nade vše rád. Kluci začali chodit do školy, nikdo ale neví, co bude dál. Starší Honzík začal další semestr teď v pondělí, a od včera už je doma, univerzita vyhlásila distanční výuku. A Ríša zatím chodí, ale i jemu by se líbilo být doma, když minule zavřeli školy, jemu to vyhovovalo, zvládal učení na dálku, ale i jiné povinnosti.  Ale každý to vidí jinak, já říkám lidé zlatí, hlavně to zdravíčko.

A ještě ke mně, zase jsem dost zlobil, jak jsem předeslal, ale mým největším proviněním bylo, že jsem pokousal tetu Janu, kterou mám moc rád. Ona je velká pejskařka, kdykoliv sem přijde, tak se jde se mnou pomazlit. Tak jsme měli čumáčky u sebe, ona mě hladila, a já najednou po ní vyjel a pokousal jsem jí ruku, a to pořádně. Ještě, že jsem byl na vodítku, jinak nevím, co by bylo dál. Jenže nikdo nechápe, co mě to popadlo, ani já to asi nevím, nebo se k tomu nepřiznám. Trochu se tu kalkuluje s tím, že mě mohlo něco štípnout, třeba vosa, ale to už je teď jedno, teta se mnou nemluví, a celá naše rodina mi to připomíná. Taky jsem zakousl tři slepice, ale to nebyla moje vina, to mi věřte, ony ty slepice slepičí přelétly na můj pozemek, jsem přece lovec, ne? Ale za to trestaný nejsem. Když jsem mimo svůj výběh, tak jsem někde přivázaný na dlouhém vodítku a zpytuji své svědomí. Pravdou je, že skoro každý den mě někdo vezme na procházku, nejradší chodím s Klárkou, to je holka našeho Honzíka, tu mám moc rád. Taky s páníčkem a klukama je to prima, to skáču jako kozlík, když vidím, že se půjde na procházku.Já už jsem prostě takovej.

Babi a děda tu bývají se mnou odpoledne, když je venku hezky, moc se s nimi nebavím, ale mám je rád. Babi si hraje s kytičkami a taky pořád pere, což nechápu, ale ony to asi ženský tak mají. Děda zase trénuje ty své taneční kroky, ale má i mé uznání, je to velký bojovník, i když taky babi se s ním někdy zlobí. Babi se o něj bojí, tak ho peskuje. Jak se říká, starého psa novým kouskům nenaučíš. A to asi bude pravda. Taky tu byla párkrát malá Emma, ta mě má taky ráda, ale i já ji, jenže teď ke mně nemůže, když jsem provedl její babičce takovou věc. Jo, to si jeden pes nadělá problémů, babi někdy říká, že jsem tak zlobivý po dědovi, ale to asi není možné, že? 

Tak to je asi vše, co jsem Vám chtěl sdělit, mějte se všichni prima, přeji hlavně hodně zdravíčka a pohody s Vašimi domácímí mazlíčky, ať už jsou to zvířátka nebo lidičky.

Zdraví Váš Albert (jejich Albík)  Haf !

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Chodorová
Haf! Děkujeme s babi za všechny komentáře, a já slibuji, že se budu snažit se polepšit. Haf!
Jan Zelenka
Pěkný článek, Jitko. Moje žena začala psát něco podobného - Deník štěněte. Jenže krátce nato onemocněla a už na to neměla sílu.
Dana Puchalská
Paráda, pes je prostě kamarád a Albík je i rošt'ák. Děkuju za milý článek.
Martina Růžičková
Prima vyprávění :-)!
Soňa Prachfeldová
Albíku jsi pěkný uličník, kousat lidi nesmíš. To je asi poprvé Jitko , co nějaký váš pes kousl doopravdy. Mám boxery 45 let a žádný to neudělal. Čert ví, co se mu nelíbilo. Jsi hezký kluk bláznivý, tak nedělej hlouposti, prožeň vrabčáky i slípky, jak ti vlezou do tvého rajonu . A víš že tě maá tvoje rodinka moc ráda. Boxeři rozum začnou brát opravdu až když stárnou. Jitko moc hezké a upřímné. Prostě pes je pes.
Eliška Murasová
Alberte, ani ty to nemáš jednoduché, tak už to v životě lidském i psím chodí, věci se dějí, ne vždy příjemné a občas se musí dlouho přesvědčovat, že už zase můžeme někomu věřit. Tak zase napiš o sobě i bezva rodince.
Eva Mužíková
Abíku, co takhle víc fotek??
Anna Potůčková
Albíku, ty jedno psí zlobidlo! Chudák teta! Ted jen doufej, že se jí vrátí důvěra v Tebe! Víš jak ji to muselo bolet? Tak ted bud už jen hodný, přátelský ke všemu živému co je ve Tvé blízkosti! Ale upřímně Ti ta lotrovina kouká z očí......
Elena Valeriánová
Milá Alberte, ty máš krásný psí život aa s tebou i ta tvoje lidská smečka. Tvoje povídání mi rozjasnilo dnešní uplakané sobotní ráno. Přeji všem u vás doma hodně zdraví, jen ty slepice to už holt nerozchodí. Prosím, piš častěji, krásně se mi tvoje povídání čte. Pac a bábince objetí naa dálku.
Eva Mužíková
No paráda, zase jeden krásný dopis od čumáčka.... Alberte, ty slepice bych ti také odpistila, nemají tam co létat. Ony jsou to zkratka šmejdilky a ty jsi hlídal,aby tam paničce nerozhrabaly záhonky....Ale to kousání,nevím,nevím.. Tetě se nediv, asi k tobě ztratila důvěru a bude to hoooodně dlouho trvat, než ti bude zase věřit. U nas v útulku máme jednoho pejska, který je moc kamarádský, ALE nesmí se, když jsmes ním zvyšovat klas. To je hned po přatelství a bez varování kousne. Je to škoda, protože jej budeme těžko umisťovat do rodiny....Ale co, už si zvykl na svůk kotec, na svoji boudu s pelíškem, na svoji plnou misku. Chodí na procházky s lidmi kteří jeho problém znají, tak zkrátka bude patřit mezi několik dalších, kteří u nás v útulku mají svůj domov. Děkuji za milé povídaní a zase se někdy chlupáči ozvi. Bertice

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.