Jsem věčný  optimista
Foto: autorka

Jsem věčný optimista

29. 9. 2020

Dnešní nedělní ráno. Den se vyjasnil, deštěm se pročistil vzduch, i když je chladno, je venku příjemně. A jak je mým, doufám, dobrým zvykem, pošlu po ránu modlitbičku nahoru. Poté se mírně rozpohybuji při relaxační hudbě, zaměstnám tělo, aby vědělo, že tu se mnou ještě je a odmlouvání nemám ráda.

V kuchyni si připravím kávu se skořicí a smetanou a dva toasty. Sedím u stolu a najednou cítím, jak mnou prostupuje štěstí, takové docela malinké obyčejné štěstíčko. Káva voní, o snídani se dělím s kocourkem, zní příjemná hudba a já si uvědomuji, jak je mi dobře v této tiché ranní chvilce.

Uvědomuji si, jak je tento pozemský svět dočasný a čas je neúprosný k nám všem. To prožité mi nikdo nevezme, stárne se mnou a je věčně živé. Ať se jedná o dobré i zlé. A jsem vděčná svému životu, či osudu, že to dobré převažuje na misce vah. Cítím svoji svobodu bytí a věřím, že se odehraje v mém životě ještě mnoho pěkného. Jsem věčný optimista. Také možná trochu egoista, nechci si vpouštět do mého žití negativa, která by mi brala moji energii. Energii, kterou s láskou věnuji svým milým a svým koníčkům. A ta energie se mi vrací. Život má smysl, pokud se skutečně žije. 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Soukupová
Pár obyčejných slov a takové krásné zamyšlení z nich vzniklo. Soňo, moc se Vám to povedlo. A ty fotky taky.
Jarmila Komberec Jakubcová
Soničko vždy se mi na Tobě líbil tvůj optimistický přístup k životu. Vzpomínám na poslední setkání s Tebou ve Volarech. Bylo to moc prima. Měj se hezky v lázních.
Eliška Murasová
Soni, hezky jsi vyjádřila své pocity a vnímání. Také se řadím k optimistům, i když někdy padne chandra, ale to je normální, už kvůli rovnováze. Milé fotky.
Dana Puchalská
Soňo, p a r á d a ... Já jsem a budu věčný optimista, i kdybych mě rozkrájet měli... Děkuju za milý a pozitivní článek.
Alena Várošová
Soni,moc krásně jsi to napsala.Souhlasím s tebou a cítím to taky tak.Fotky krásné.
Daniela Řeřichová
Moudrá úvaha, upřímné vyznání. Není to vždy lehké zůstat optimistou. Děkuji.
Anna Potůčková
Díky za tento Tvůj hezký a pravdivý článek. Jsem moc ráda, že jsem Tě na jednom setkání osobně poznala, ba co více, s Tebou byla také ubytovaná v jednom pokoji. Snažím se být také optimistkou i v této Covidové době.
Naděžda Špásová
Ty fotky jsou super. **********
Naděžda Špásová
Soni, tiše závidím, napsala jsi to moc hezky, vidím tě u té kávy a moc moc ti přeju spoustu takových chvilek štěstí. Jsi moudrá a laskavá, takových lidí mezi námi moc není. Já pesimista jsem moc ráda, že patříš mezi mé přátele. :-) (◕ᴗ◕✿)
Jindra Hubačová
Též nejsem obdařena optimismem. Jsem spíše chronický pesimista.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.