Také váš manžel v noci štěká?

Také váš manžel v noci štěká?

21. 11. 2012

"Haf, haf."

Je hluboká noc, něco mne ale ze spánku budí. Zvedám hlavu a naslouchám. Nic, jen vedle mne tiše a rytmicky pochrupuje manžel. Něco se mi asi zdálo. Znovu usínám, když to slyším  znovu.

"Haf, haf."

Zdá se mi to nebo ne? Máme malého zrzavého uličnického voříška Ferdu. V noci pilně hlídá, kontroluje, co dělají ježci v okolí a ostře hlásí, pokud se děje něco, co podle jeho mínění do naší klidné uličky nepatří. Občas ho tedy k jeho velké nelibosti musíme zavřít do síňky u zadního vchodu, aby se sousedé mohli v klidu vyspat. 

"Haf, haf."

Štěkání je nějaké tlumené, zvedám hlavu a snažím se určit, co to vlastně slyším. Ticho, klid, asi se mi to jen zdálo. Pokládám hlavu a při chrupnutí manžela při výdechu zase slyším - haf haf. S pevným odhodláním, že dnes mne z postele nic nedostane se snažím znovu usnout. Ale nejde to. Téměř při každém manželově zachrupnutí slyším zaštěkání, opakovaně hlavu zvedám, poslouchám, ale v tom  momentě, kdy se snažím o identifikaci zvuku, je klid.

Naštvaně se zvedám z postele. Ferda je na dvorečku, volám ho a zatarasuji psí dvířka. Ferda mne dotčeně pozoruje, takže mu házím nějakou psí dobrotku a zalézám zpět do postele.

Je klid, manžel bez ustání pravidelně pochrupuje, zvuk tak podobný štěkotu už neslyším, takže jsem usnula v pohodě téměř ihned. Až ráno jsem přemýšlela - který z těch dvou to na mne vlastně v noci štěkal?

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.