Mourínek se ztratil
FOTO: autorka

Mourínek se ztratil

7. 10. 2020

Milí přátelé,

je to tři roky, co k nám přišlo zdevastované kotě.

Dostalo jméno Mourínek, vykastrovaná kočička. Nedávno o něm psala Helenka Červenka v článku Pan kocour ve Vrbosce.

No a 27.8.jsme ho viděli naposledy.

Vše jsme prohledali, ale nikde nic…chodili jsme po okolí, ptali se, volali.

I jsme dali inzerát s fotografií.

Stále věříme, že se vrátí.

Někdo řekne obyčejná kočka, ale chybí nám.

Prosím, máte podobnou zkušenost?

Co se mohlo stát? Je zde ještě šance, že se vrátí?

Děkuji za reakce.

Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Milá Vando, to je mi moc lito6, mě když se neobjevil kocourek jeden celý den ,jsem nesvá, dost se drží doma, nebo u zahrady. Je to opravdu dlouhá doba, přes měsíc, to víš že Ti moc přeji, aby se kočička vrátila.
Zuzana Pivcová
Milá Vando, je mi to moc líto. Přiznám se, že jsem někdy v září nebo koncem srpna četla na Seznamu článek, že v Chorvatsku vypukla hysterie proti kočkám, snad kvůli viróze, a že je lidé hromadně tráví. A mám pocit, že tam byl jmenován právě Hvar, nechci se mýlit. Měla jsem z toho husí kůži, ale nikde zde jsem to neventilovala a nedělala rozruch. Když jsme ještě bydlely v Týně, tak všechny kočky se nám dříve či později ztratily beze stopy. Měly jsme podezření na jednoho, který je údajně střílel, ale nic jsme nedokázaly. Víc říct nedokážu, ale dovedu se vžít do smutku. Na návrat je to už příliš dlouhá doba.
Eva Mužíková
Vando, Tvému stesku a obavám rozumím. Nejhorší je ta nejistota. Kdyby člověk tvorečka našel i mrtvého, musí se s tím časem vyrovnat. Ale takto se honí hlavou různé scénáře. Přesto věřím, že se zatoulal a díky tomu, že mu už jsou tři roky dobře okolí zná a vrátí se. Moc vám to všem přeji.. Bertice
Jitka Mošovská
Vando, co jsem teď nedávno byla v Drveniku, tak na terasu v penzionu chodily kočky, když byla snídaně, večeře. Pan majitel říkal, že na ostrovu Hvar je chytají a pouští na pevninu. Také se tam zdržovaly kolem marketu (vrh). Se spolubydlící jsme jim koupily mléko. Kdo ví, kde je Mourínek?
Anna Potůčková
Máme stejnou zkušenost, která se udála před asi 5 lety - kotátko si dcera donesla domů vyhublé, které se tu v obci toulalo, pak ji nechala vykastrovat a asi po roce kočička zmizela a nikdy se nevrátila. Takže vůbec nevíme, zda se zatoulala a má ji někdo doma, nebo ji něco přejelo nebot bydlíme u hlavní silnice, kde se však v okolí 1 km nenašla ani mrtvá
Libuše Křapová
Vando, držím palce, ať se Mourínek vrátí.
Jitka Hašková
Podobnou zkušenost měla moje mamka. Chodil k ní balkon v přízemí kocourek, když jeho majitelé odjeli na dovolenou a nechali ho napospas, jak se sám zařídí. Po několika letech ho mamka našla nějak krutě zabitého. Když jsem se ptala, tak mi řekla, abych to raději nechtěla vědět. Lidé se krutí, Přeji ti Vando, ať se Mourínek najde.
Dana Puchalská
Vando. Známá má 3 kočky. A ta nejmladší z nich Mia se jednoho krásného dne ztratila. Tak psala a vylepovala všude letáky a čekala. Už jí málem oplakala. A uplynulo 10 dní a Mia se objevila na zahradě a jen tak aby se neřeklo přešla 3 rušné ulice. A od té doby je to už skoro měsíc se už nehne ani na krok. Třeba se Mourínek vrátí taky. Kočky mají dobrou paměť na dobré lidi.
Marie Měchurová
Minulý rok se nám na měsíc ztratila kočička Cinďula, která je podobná Mourínkovi. Je drobná, hubená - nedá se vykrmit. Má ale krásnou srst podobnou levhartovi. Bylo to v létě, a ona náhle zmizela. Přijeli mladí na prázdniny. Seděly jsme s dcerou na houpačce, a najednou jsme ji uviděly sedět za plotem. To bylo radosti z naší strany. Ona nám ale tak nadávala a rozčilovala se, to jsem ještě nikdy u kočky neviděla. Kousek od nás je chatová osada, domníváme se, že ji někdo unesl a ona mu následně zdrhla. Držím Vám palce, aby to u Vás dopadlo tak dobře, jako u nás.
Věra Ježková
Podobnou zkušenost nemám, ale chápu, že vám kočička chybí. Přeji vám, aby se našla, vrátila.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...