Ježíškovo překvapení
Ilustrační foto: pixabay.com

Ježíškovo překvapení

21. 11. 2012

Jak už to před Vánoci bývá, každý chystá nějaký ten dáreček pro své blízké. Tak i já svým malým dětem tehdy před mnoha lety v době, kdy ještě nebyl žádný internetový obchod, objednala z bohaté nabídky  katakogu jejich vytoužené lego, céčka, také knihy a protože jsem byla a jsem stále pro každou srandu, tak pro manžela jeden balíček kondomů. Do příslušných kolonek objednacího listu jsem vypsala čísla zboží a do vedlejší kolonky počet kusů 1. Lístek s objednávkou jsem ofrankovala a zanesla na poštu a čekala balíček na dobírku.

Štědrý den se kvapem blížil, ale balíček nepřicházel. Čekání jsem den před Štědrým dnem vzdala a nakoupila dětem náhradní dárky s tím, že až po Vánocích balíček dojde, dám jej pod stromek dodatečně. Dopoledne na Štědrý den balíček došel, nebyl čas ho rozbalit, tak jen jsem fixou napsala na obal jména dětí, šupla ho pod stromek a finišovala v kuchyni, abych vše stihla. Při práci mi stále vrtalo hlavou, že jsem za dobírku platila o tři stovky víc, než stálo v katalogu. No co, asi stavebnice lega podražila, jsou Vánoce, tak hlavně, že děti budou mít radost. U stromečku při rozbalování dárků jsem s dojetím koukala na své děti, jak si každý dělá hromádky s dárečky, kde bylo jejich jméno. Ten velký, kde byla jejich obě jména, ten si nechali naposled, jak rozhodla dcera.

Já skládala papíry z dárků a děti nakonec rozbalili i ten doručený dárek. S jásotem každý držel stavebnici lega a knihy. V krabici zůstavala ještě jedna dosti velká krabice. Syn ji rozbalil a z krabice se vysypalo spoustu malých sáčků. Vyjeveně jsme všichni na to něco mlčky koukali. Mami, co to je ? Ozvalo se dvojhlasně. Já hleděla na manžela,  ale do smíchu mi zatím moc nebylo. To je děti dárek od Ježíška pro tatínka, děti myslíc, že v sáčcích jsou čokoládky, hned chtěly ochutnat. Ne, ne, žádné ochutnávání nebude, jala jsem se v rychlosti dát sáčky zpět do krabic.

Pak jsem na dně krabice uviděla dodací list a moji objednávku. Koukám a nevěřím svým očím  - v kolonce, kde jsem k číslu kondomu napsala 1, někdo dopsal dvě nuly. Že by to udělal Ježíšek, tomu neuvěřil ani manžel. Chtěla jsem to reklamovat, protožety dvě nuly, které někdo dopsal k mému číslu 1, byly dopsány obyčejnou tužkou. A vysvětlena byla taky ta navýšená cena za dobírku. Nakonec jsme se s manželem přeci tomuto žertu některého z pracovníků zásilkového obchodu hodně nasmáli a znovu pokaždé, když jsme otevřeli skříň, kde krabice s obsahem 100 kusů kondomů schovaná ještě spousty roků.

 

Portál i60 obsahuje přes 5 000 příspěvků - nejrůznějších příběhů, vzpomínek, povídek, básní, cestovatelských tipů, ale i zajímavých návodů, jak si co vyrobit. Tento je jeden z nich, před vánočními svátky jej opět připomínáme.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Růžena Antlová
Hani to víš že to nakonec tak dopadlo jak děti povyrostli tak často jejich pokojíček byl obalonkovaný a každý balonek namalovaný do té doby než tyto "balonky" zašali nosit do školy pak zbytek krabice ze skříně vyletěl komínem..
Hana Práglová
Růženko,když jsi je tak dlouho ukládala,mělas udělat dětem trochu radosti-BALONKY.Děti by si užily,trochu si pohrály a dárek by byl užitečný!!!!
Věra Sehnalová
Ruzenko ?!!! jeste spousty roku ?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.