Život bez manžela
Ilustrační foto :pixabay. com

Život bez manžela

17. 10. 2020

Není to sice moje přímá zkušenost, i když vlastně také. Zemřel mi totiž bratr a moje švagrová se stala vdovou. Zůstala sama v celém baráku, který si s bratrem koupili, aby v něm trávili stáří.

Ještě něco ji ale zůstalo. Dva pejskové. Jeden pejsek, kterého měl bratr nejraději, brzy zemřel, asi steskem po něm. Druhý jí pro trochu potěchy zůstal. Pokoj, který si bratr zařídil pro sebe a kde trávil hodně času, zůstal tak, jak byl a asi zůstane. Anička totiž není vůbec schopná tam něco měnit.

Nejhorší je, že bratr zemřel, když odešla nakoupit. Stále si vyčítá, že kdyby zůstala doma, mohla tomu zabránit. Nemohla, ale vymluvte jí to. Chodí po baráku a pláče. Nemluvím o všech záležitostech, které musela zařídit včetně pohřbu a vyplacení dědictví bratrovu synovi z prvního manželství, který si to opravdu nezasloužil a ani na pohřeb nepřišel. Nebudu to více rozebírat, ale s klidným svědomím mohu říci, že to byl hrozný zmetek. No, prostě se nepovedl a někdy se to stává. Velkou úlohu v tom hrála bratrova první žena.

Své švagrové se snažím všemožně pomáhat, i když jsem smrtí svého bratra také hodně zdrcená. Modlím se, aby přišla odněkud pomoc, a ona přichází. Jejímu jedinému synovi, který už má trochu pozdní věk, se narodil chlapeček. Pro Aničku se stal smyslem života. Hlídá ho velice často a těší se, že se má narodit ještě holčička.

Možná, že tu útěchu jí poslal bratr z nebe, možná, že ji seslal Bůh, ale Anička, která už nikdy na svého muže nezapomene, se zase má z čeho radovat a prožívá zase trochu štěstí.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Chápu ji. Většina mých vrstevníků má vnoučata velká a sil ubývá . ale potěšení s malými je to veliké . Taky nám nový život narodí..
Alena Várošová
Hano,popsala jste skutečný příběh a snad každý člověk má podobný zážitek , jak to napsala Alenka V "Pánbůh vzal, pánbůh dal". Začátkem listopadu se mé kamarádce od mladšího syna sice v pozdějším věku narodilo první dítě vnučka pětařtyřicetileté přítelkyni jejího syna,.Její první syn,který neměl děti v 48 letech zemřel o týden později,byl 4 roky vážně nemocný.Jeden odešel,aby na jeho místo v rodině nastoupilo nové pokolení i když jeho bratra.Takže nemocné srdce matky, trochu pookřálo jejím prvním vnoučetem.Taky smutný příběh.
Oldřich Čepelka
Krásně napsáno. Sice smutné, ale pokračujte v příspěvcích, to vše přece patří k životu.
Dana Puchalská
Někdy jsou v životě opravdu smutné chvíle. Takže i já přeju jen a jen veselejší chvilky.
František Matoušek
Život přináší radost i žal. My jsme měli takový špatný rok 2015. Nejprve zemřela v březnu snaše maminka, potom zemřel manželce v červnu bratr a v prosinci zemřel bratr můj. Byly to smutné chvíle. Chvíle osamnění čekají mnohého z nás.
Alena Vávrová
Darmo se neříká "Pánbůh vzal, pánbůh dal". Když mi zemřel manžel, tak do dvou týdnů se mi narodil vymodlený vnouček od dcery. Zjevem i povahou andělíček - dárek z nebe.
Daniela Řeřichová
Když zůstane člověk nedobrovolně sám, je to zlé. Vaše švagrová má nyní díky vnoučkovi nové světýlko v životě a ve Vás velkou oporu.
Jan Zelenka
Tyto smutné chvíle čekají nás skoro každého. Když občas hledám nějaké fotky na FD a prohlížím naše cesty, všude vidím svou smějící se ženu a beru to jako křivdu, že odešla dříve, než já, když byla daleko mladší.
Jana Šenbergerová
Hezky napsaný smutný příběh ze života. Bohužel každá závislost je dříve či později zhoubná, pokud se neléčí adekvátním způsobem. Švagrové přeji, aby ji nic takového nepostihlo.
Zuzana Pivcová
To je věčný koloběh života. Je zlé, když si člověk dává za vinu něco, co ve skutečnosti rozhodně nezavinil. Přeji všem včetně Tebe hodně radosti.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.