Věřme lékařům, Česko epidemii zvládne
Zase si všichni společně připijeme na zdraví! Musíme věřit! FOTO: ingimage.com

Věřme lékařům, Česko epidemii zvládne

22. 10. 2020

Chtěli jsme odcestovat s rodinou na chalupu za babičkou, ale nepojedeme. Nechceme riskovat, že do Beskyd zatáhneme covid z Prahy a babičku ohrozíme. Dětem jsme zakázali stýkat se se spolužáky, a to přesto, že už doma neví, co roupama dělat. Nemůžeme se vyřádit na beach volejbale, který hrajeme s ženou dvakrát týdně a já si nepopovídám u pátečního mariáše s kamarády. Holt všichni se musíme vzdát řady činností, které máme rádi, ale kterým teď doba nepřeje.

Každý z nás si musí nastolit svůj osobní lockdown, daleko tvrdší, než ten, který nám nařídila vláda. Zatímco na jaře jsme ji za zvládnutí pandemie chválili a celý svět nám tleskal, podzimní vlnu ale vláda hrubě podcenila. Opatření přicházela chaoticky a hlavně pomalu.

Se zaťatými zuby teď budeme sledovat hrozivá čísla o počtu nakažených a hlavně zemřelých. Bohužel, následující týdny budou ještě krutější a my se budeme muset připravit na obrázky, které jsme vídali v televizi z Itálie či Španělska. Musíme se na to psychicky připravit. Musíme věřit ve schopnosti našich lékařů a obětavost sester. Jejich příběhy sledujeme v médiích. Vidíme, že si nemocnice zatím umí poradit i v této krizi, do služby ve špitálech se hlásí praktici i medici, pomáhat přijedou lékaři ze zahraničí, v obcích a městech znovu začínají pracovat dobrovolníci a nosit starým lidem léky, nákupy, obědy...

V současné době nemá cenu diskutovat, kdo za to může, kdy a co se mělo či nemělo udělat. Zapomeňte na politiku a na to, že někoho z plejády ministrů, poslanců, senátorů nebo hradních pánů máte rádi a jiného nesnášíte. Jsme v tom všichni. Teď musíme být mnohem opatrnější a disciplinovanější než jaře a ono se to zlomí.

Nebojte se, Česko pandemii zvládne. Musíme věřit, protože „víra tvá tě uzdravuje.“ Účty budeme skládat později, až si sundáme roušky.  

Držte se!

koronavirus
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5.1 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdeněk Přibilík
Dobrý den, vyčkejme na vyjádření dotčených osob. Pokud je pravdivá informace od Blesku, p.Prymula musí přijmout osobní odpovědnost. To je jasné. Pokud se však neprokáže tato skutečnost jak je popisována, jsem velmi zvědavý na reakce nejenom časopisu, ale i bleskových soudců.
Hana Řezáčová
Určitě nebyla restaurace, kde byl ministr Prymula, normálně otevřená - asi jim známý na chvíli poskytl prostor k jednání ( v "práci" už zavřeno, domů se to taky nehodí). Venku se chodí bez roušky, tak v cestě k autu v prázdné ulici nevidím žádný problém ... Spíš mně vadí "šmírování" médií ... A už mají óbr titulek! A už mají senzaci!
Alena Tollarová
Nedá mi, abych za současné situace nepřipsala, že mě překvapil článek okresního deníku s tipy na víkend 23.-25. října, kde je na prvním místě uvedena návštěva Radobýlu ...
Alena Tollarová
Po bitvě je každý generál. Tahle bitva zdaleka neskončila a generálů máme nepočítaně. Jak může někdo vědět a tvrdit, co všechno se mělo dělat, když zkušenosti s virem nejsou žádné? Fakt je, že prázdniny všemu asi dodaly a druhá vlna se dala čekat, nikdo ale asi nepočítal, že udeří s takovou razancí. Dodržovat doporučení je pro mnoho lidí neskutečně těžké, tak teď to máme. Také jsem měla příští prázdninový týden trávit úplně jinak a ne v osamění někde na lesních cestách, kde nepotkám živáčka. Radši se ani nepůjdu podívat k Řípu, protože se tam určitě potáhne procesí ... Díky za článek a povzbuzení. My to dáme, resp. my se nedáme :)
Jaroslava Handlová
Rozumný názor, díky za něj i za povzbuzení. Rovněž jsem zrušila mnohá setkání, na která jsem se těšila. Teď je důležitá ohleduplnost a obezřetnost. Přeji zdraví a optimismus všem.
Danka Rotyková
Moc bych nám všem přála, abychom se už brzy dočkali výrazného zlepšení stavu. Jestli to bude do konce roku, bude to úspěch, ale je to spíš přání ... Soňa P. má naprostou pravdu, Češi potřebují pevný řád, někteří si svobody a demokracie neváží a pak to kazí všem. Teď ale jde o životy lidí, nikoli o předvádění jejich ega. Nechci moralizovat, ale ta nařízení přišla příliš pozdě a byla měkká. Prostě nemáme ve vedení už dlouho žádné výrazné osobnosti, které by se nebáli o své posty. Tak alespoň popřeji všem nemocným, aby se brzy vyléčili. Velké diky všem doktorům a sestřičkám.
Eva Mužíková
Honzo, děkuji Ti.
Alena Vávrová
Děkuji a také přeji zdraví, zdar a sílu♥!
Věra Ježková
Honzo, děkuju. Jak už jsem zde několikrát psala, pro mě je nejhorší, že se nemůžu stýkat se svými nejbližšími. Samotu mám ráda, osamělost nikoliv. Přeji všem hodně zdraví.
Milan Sova
Pane Přibíku, žiju dlouhodobě v zahraničí a nikde ať už v Itálii, Rakousku nebo Německu jsem v létě nezažil to co jeden týden v ČR. Byl jsem jako u zjevení, že jsem přijel do země, kde podle chování lidí, to vypadalo, že vlastně žádná corona už nehrozí, tak proč být obezřetní?! Česká společnost i přes varování ztratila v létě jakoukoliv ostražitost ;-) Tohle zkrátka v ostatních státech nebylo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.