Je čas na hádanky - nejen matematické
www.pixabay.com

Je čas na hádanky - nejen matematické

25. 10. 2020

Pro příznivce hádanek jsem zase tři docela snadné připravila. S myšlenkou, že je občas dobré provětrat méně používané závity...

 

1. Co bylo v batohu?

Mladý muž se blíží k louce. Dobře ví, že mu jde o život. Pokud by nyní začal panikařit, s největší pravděpodobností nepřežije. Naštěstí si rychle uvědomí, co musí udělat, a tak otevře batoh a cosi z něj vyndá. To mu jistě zachránilo život. Co bylo v batohu a zachránilo mu život? 

 

2. To je život!

Soudce  si nedávno koupil dvě auta, ale později zjistil, že se jeho ženě nelíbí. Proto je prodal. Za každé dostal 600 000 korun, přičemž na jednom tratil 20% a na druhém 20% získal. Vydělal na celém obchodu nebo prodělal? A kolik?

 

3. Závislosti mezi čísly

Mezi čísly na obrázku jsou určité závislosti. Které číslo byste doplnili místo otazníku?

img-6245.png 

 

Přeji vám radost z (vy)řešení  hádanek. Ale zároveň vás prosím, abyste si konkrétní výsledky nechali první den po zveřejnění hádanek jen pro sebe a nepsali je do komentářů. Dáte tím příležitost i dalším. Správné výsledky budou odhaleny následující den po zveřejnění. 

 

 Zdroje hádanek: 

1. www.mozkolam.cz

2. www.stastnezeny.cz

3. www.kryptograf.cz

 

 

Fotohádanky
Hodnocení:
(5.2 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladislava Dejmková
Děkuji všem, kteří tady přispěli do diskuse. A těším se, že pro nás nějaké hádanky připraví i pan Jaroslav K. Aspoň si zaluštím i já.
Jaroslav Kolín
Paní Dejmková, už se na tom pracuje. :-)
Eva Mužíková
Dobrý Vlaďko, Tvé hádanky mám ráda. Uhádla jsem tu třetí, první mne napadla - buzola, druhou jsem se ani nepokusila ... Jen tak dál...:)))
ivana kosťunová
Vlaďko, dobrý, vždyť je to zábava. Díky za ni. Ty dvě jsem uhodla, a těším se na další
ivana kosťunová
Anebo mladík vyndá z batohu kus masa a hodí ho lvovi, který ho pronásleduje
Eliška Murasová
Anebo- mladík má 12 dioptrii, z batohu vyndá brýle, jinak by se utopil v potoku, co loukou protéká :-) Vlaďko, mám moc ráda Vaše hádanky
Mirek Hahn
Jsem pro druhou správnou odpověď : mladík je alergik a před rozkvetlou loukou vyndá z batohu antialergikum :-)
Vladislava Dejmková
Já beru hádanky jako zábavu, vždycky se najde někdo, kdo má nějaké výhrady. Jistěže jsem hádanku č.1 našla a řekla si, ta je dobrá, když mě napadlo, jak ji vyřešit, napadne to i další. A jelikož jsem člověk, který nikdy padákem neskákal a tudíž netuší, jak je velký, tak jsem neměla podezření, že by mohlo být zadání nepřesné. Takže ještě jednou, jde o jen zábavu. Ostatně pár vhodných hádanek může na tyto stránky přidat každý a jít se svou kůží také trochu na trh.
Jaroslav Kolín
Autorce nic nevyčítám. Dala odkaz na zdroj a neměla tudíž důvod se domnívat, že tam uvedená úloha není korektní.
Zuzana Pivcová
No, a myslím, že je teď Vlaďka v situaci, do jaké se někdy dostanu já v Kvízu. Hádanku určitě někde našla. Dá ji jako vtipnou pro pobavení a neprověřuje ze všech stran, zda je to absolutně správně. Zkrátka ji odněkud převezme. A pak se samozřejmě stane terčem kritiky, ta chyba se sveze na ni. Docela mě to mrzí, a ne za sebe.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%