Rouškobraní
Foto: autorka

Rouškobraní

25. 10. 2020

Jdu takhle navečer, už se začínalo stmívat, se svým  pejskem na procházku. Spokojeně si kráčím, pejsek očuchává rohy, když v tom zpoza rohu proti nám někdo rychle vykročil. Byl to poměrně mladý člověk a měl na sobě černou bundu, černé kalhoty, na hlavě kapuci a na obličeji černou roušku přes celý obličej. Lekla jsem se hodně a vykřikla. No, uznejte, takhle chodili dříve maskovaní lupiči a jiná nekalá verbež. On se také leknul, i když já jsem měla na obličeji roušku veselou. Chvíli jsme se na sebe dívali, pak se sklonil, pohladil pejska a odešel s pozdravem.

No, musíme si zvykat, je prostě rouškobraní a tomu už se prostě nevyhneme. Pokladní v obchodě možná zatím nerozezná, jestli dotyčný maskovaný člověk přišel loupit, anebo si něco koupit.

Roušky ale mají také vlastnosti dobré. Všechny ženy totiž vypadají mladě, pokud ještě křepce chodí a nešourají se o holi. V roušce se totiž krásně schovají vrásky a jiné nesrovnalosti. Rozeznáváme se jenom podle vzorků masek. Někdo má masku hodně veselou, i když je uvnitř hodně smutný. Pokud mě někdo náhodou pozdraví, dlouho mi trvá, než ho poznám.

Je také zajímavé, že někomu rouška sluší více, někomu méně. Je to o tvaru obličeje nebo uší. Když má někdo uši odstávající, tak to rouškou ještě umocní. Musela jsem tedy tuto novou módu přijmout také, abych neohrožovala. Mám sice roušky od své vnučky víceméně veselé, ale uvnitř mi teče po nose pot, a než dojdu zpátky domů z procházky s pejskem, jsem skoro udušená.

Ten odporný virus nám vnutil novou módu, ale doufám, že až se té směšnosti nabaží, půjde se bavit někam jinam. No, prostě někam!

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Roušku beru jako nutné zlo, jenže venku v přírodě ji nepotřebuji, tak ji vždy někam zastrčím a pak ji hledám na přeprání. Také měním kabelky a saka a tak se mi roušky neustále vytrácejí neznámo kam. Nejsvědomitější , jak jsem vypozorovala ve městě , jsou cikáni, musím je pochválit, dbají o své uzdraví :-)
Dana Puchalská
Děkuju za moc pěkný článek. Já v roušce chodím neustále a už se moc těším na dobu, kdy jí nebudu nosit.
Jan Zelenka
Já moc roušky nenosím, protože skoro nikam nechodím. A když jdu na výšlap někam nad město, roušku po chvíli sundám. Na nákup jezdím jednou týdně, tak to vydržím. Když jdu s pejskem na venčení, roušku mám pro jistotu v kapse. A do města už nejezdím vůbec. Jen kousek od nás na nákup. Ale izolace od lidí mi vadí víc, než roušky.
Anna Potůčková
Také se těším na dobu, až ten virus přemůžeme a roušky odložíme a nejlépe až je vyhodíme. Jinak snad jen dodám, že ženy ušetří za rtěnky :-)
Jana Šenbergerová
Já už se těším na roušekodkládání, až ten malý spratek konečně vyklidí pozice. Zatím to musíme nějak vydržet a trochu se omezit.
Věra Ježková
Hani, ale na procházku mít roušku nemusíš, ne? Já nemám roušky veselé a smutné, ale na různá použití. Do obchodu, tramvaje, na delší cestu autobusem. Vadí mi velmi. Potí se mi brýle, nic proti tomu nepomáhá. Teče mi z nosu, často musím roušku sundávat. Přesto nosím roušky od začátku epidemie všude, kde jsou lidi.
Marie Doušová
Hano, ráda si vždy přečtu Vaše články a ujistím se ,že jsme na tom občas stejně a to hlavně v nošení roušek. Přeji hodně zdraví a ještě hodně takových krásných postřehů ze života. Dík...
Alena Vávrová
Také se mi tvoje psaní líbí, Hani ♥ .
Zuzana Pivcová
Hanička ve svém typickém originálním balení, které mám ráda.
ivana kosťunová
Hanko, ano, půjde přesně tam :)) Díky za tvé vtipné glosy

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.