Až se zima zeptá...
Foto: autorka

Až se zima zeptá...

26. 10. 2020

Letos mám zážitek. Pěstuji několik let okurky, hadovky, papriky a rajčata. Sazenice nakupuji od soukromého pěstitele. Dále se musí nakoupit substrát, hnojivo atd., práce jako "na kostele".

Sazenice mám asi 3 neděle, hezky zakořenily, začaly růst, přidávám hnojivo a koukám, že poletují nějaké mušky. Ptám se, kde je postřikovač, nacházím ho ještě ze zbytkem čehosi, bezejmenného. Postřkám jednou, ono nic, postříkám po druhé a začinají hlavičky vadnout. Člověče, co v tom bylo za postřik? Asi na podzim jsi stříkala chodníček Roundupem, aby nerostla tráva. Tak a máš si to popsat! 

Je po radosti, musíme znovu pro sazenice, byly již zbytky, ale přesto mne to stálo 400,- Kč. Ale jelikož se tomu věnuji denně, mám vlažnou napršenou vodu v sudech, krásné počasí, vše, co potřebuji k dobré sklizni. Náš jídelníček je obohacen celé léto, jak čerstvou, tak pikantní stravou.

Vše se v dobré obrátí!

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Zahrádku nemám, ale bylo co zavařovat. Borůvky, švestky, jablka ve vlastní šťávě, rybízová šťáva, houby v octě, jsem také připravena na zimu a možná zbyde i na příští rok.
Jitka Hašková
Jitko, jsi šikulka. Chybička se někdy vloudí a za pár let se tomu zasměješ.
Hana Rypáčková
Jitko, jsi dobrá, pilná a šikovná..
Soňa Prachfeldová
Jitko jsi pilná hospodyňka, již nekompotuji, ale čerstvé zeleniny mám dostatek. Ještě teď si skočím pro černou ředkev, mrkev, petržel i rajčátka malá ve skleníku. Je to fajn mít zahradu.
Eva Mužíková
Jitko, já jsem dříve na vesnici nakládala kdeco. Tady už jen pár skleniček, k tomu meruňkové a jahodové džemy a nějakou šťávu. Přesto z nich mám radost. Mám problém s místem. Něco dávám do bedny na balkon, něco do regálu v chodbě. Mám pravý asi osmilitrový zelňák, do něj jsem léta nakládala čalamádu.. Mňam. Jsi šikulka, tak ať vám v zimě chutná...Mám ráda krátké, všeříkající články, jako je tento Tvůj..
Hana Nováková
Jitko, máte dobré zásoby, i velká zima ás nezdolá a co nemoce, vitamínu ve sklenicích je dost a dost Ta práce stojí za to. I já nelenila...
Elena Valeriánová
***** pro hospodyňku, zasloužíš si to. Tak ať vám vše chutná.
Jana Šenbergerová
Krátce popsaná dlouhá vegetační doba. Výsledek stojí v obou případech za to. :-)
Naděžda Špásová
No máš toho požehnaně. Ani my nebudeme v zimě strádat. Sklep už je opravdu plný. Tak si nechte chutnat.
Dana Puchalská
Ano. Výsledek je krásný. Tak ať vitamíny v zimě chutnají všem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.