Moje zábava: Ještě, že máme naše Íčko
Foto: autorka

Moje zábava: Ještě, že máme naše Íčko

29. 10. 2020

Nynější stísněná, nebezpečná doba nepřeje životu, na který jsme byli zvyklí. Vše se nám obrátilo na ruby. Práce i podnikání. Přetížené zdravotnictví.  Odříznutí staří lidé v Domovech důchodců.  Společenský a sportovní život, kultura, cestování, setkávání s přáteli. Děti to mají při jeich temperamentu velmi těžké, postrádají kamarády a dětské hry.

Ještě, že máme internet a naše íčko, kde určitě nuda nebývá a kdo chce, si může v těchto prostorách snít, psát, uveřejňovat fotky, diskutovat, poučit se, nacházet přátele. A kdo chce, najde si. Najde si, co mu vyhovuje a co ho nejvíce baví.

Jenže sedět doma u pc nelze neustále. Kromě virtuálního světa máme také svůj osobní reálný, i když, jak jsem shora uvedla, hodně omezený. I tak lze konat hodně činností, jak doma, tak v přírodě. Třeba se vodit s někým za ruku, nebo za ruku držet vnouče, nebo držet v lese košík v ruce, nebo držet na vodítku pejska. Anebo držet v rukou foťák a chodit a chodit venku a fotit a fotit. Třeba jen po zahradě nebo v lese nebo někde u řeky nebo na kopcích nebo v dolinách.  Těch nebo je neskutečně mnoho a tolik máme příležitostí. 

Závěrem tohoto víkendu se nám zaskvělo parádní říjnové babí léto a jak jinak, šup ven do přírody. Opět stromy zabarvené do měkkých teplých tónů, než spadnou listy z jejich korun, člověk žasne nad tou krásou. Doly u nás přidaly několik tabulí na naučných stezkách a u cyklostezek a to se mi moc líbí, že si každý může něco přečíst o historii území, kterým prochází.  Chválím takový počinek, je to smysluplné, dát na vědomí lidem, jaké to tu kdysi bylo a jaké to bude, záleží už na našich následovnících.

Takže z tohoto víkendu jsem dala dohromady několik fotek, přinesli jsme si koprčky, něco pro králíčky a něco pro nás. Byli jsme prohřáti říjnovým sluníčkem a bylo to krásné. 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Honzo, Alenko V a V. Heleno, Martino, moc vám děkuji , těší mě, že trochu pozitiva článek i hezká podzimní příroda vyvolává. Mám radost a díky.
Martina Růžičková
Pozitivní článek a hezké podzimní fotky :-).
Helena Přibilová
Děkuji za milý a povzbudivý článek i hezké fotografie. Podzimní období jsem měla ráda už jako dítě. Na jižní Moravě, odkud pocházím, to býval čas radosti a veselí. V září začínalo vinobraní a v mnoha obcích se až do listopadu konaly krojované hody. Jak jsem dorůstala, začínala jsem navíc obdivovat podzimní krásy přírody, tu nádhernou hru barev.
Alena Várošová
Soni jsi šikulka a krásně vše napsáno,fotky nádherné.
Alena Vávrová
Díky, Soni, umíš slovem i obrazem♥.
Jan Zelenka
Krásné, pohodové fotky, Soňo. Takové procházky přímo pohladí na duši.
Soňa Prachfeldová
Moc děkuji za vaše milá slùvka, hřejí jako sluníčko.
Alena Tollarová
Kéž by takových dnů bylo víc! Pohodička z fotek jen sálá. A tak to má být :)
Jindra Hubačová
Hrušky Koprčky proslavily tento kraj i v zahraničí , nyní se prý v nějaké vesničce památná hruška Koprčka pokácela a lidé psali petice. Jedna vesnice ji má dokonce ve svém znaku, takže to není úplně obyčejná hruška, ale celebrita . Soničko, děkuji za hezký článek a krásné fotečky.
Věra Ježková
Soni, moc hezké fotky. Íčko mi velmi pomohlo při jarní karanténě, pomáhá i teď. Ovšem přímý kontakt s lidmi a vycházku do přírody nenahradí. A já jsem byla sama 45 dní.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.