Český národ potřebuje televizní osvětu se známými herci. Když zabraly kampaně na půjčky, zaberou i ty proti covidu
Herec Petr Čtvrtníček hovoří na videu o prodělaní nemici. FOTO: youtube.com

Český národ potřebuje televizní osvětu se známými herci. Když zabraly kampaně na půjčky, zaberou i ty proti covidu

28. 10. 2020

Ministr Prymula poté, co selhala chytrá karanténa, navrhoval  sebetrasování, pak celoplošné testování a nakonec zákaz nočního vycházení bez psa.

Zavírají se farmářské trhy, na kterých se neprodávají farmářské produkty. V supermarketu si lidé mohou houfně nakoupit cokoli. Obchody s domácími potřebami jsou otevřeníé, ale ne ty s koberci. Všichni by měli zůstat na home office, vyjma těch, kteří do práce opravdu musí...

Jen z tohoto malého výčtu opatření s desítkami výjimek je vidět, že vláda tápe. Že už neví, jaké zbraně v boji proti čínskému viru použít. A tak i vždy bezchybný premiér Babiš se omlouvá občanům a prosí je, aby ho konečně začali brát vážně a dodržovali bezpečnostní opatření. 

Proč ale, proboha, už dávno v televizi neběží kampaň, která každý večer lidem vtouká do hlavy, jak je důležité být v této době zdopovědný, solidární k ostatním lidem a hlavně ke zdravotníkům, kteří padají na hubu, a kvůli odmítačům roušek a různým techtle mechtle srocovačům umírají stovky lidí?

Před lety nás herec Roman Zach prostřednictvím televizních spotů dennodenně učil poznávat internet. Pak nám dva roky každý den Otakar Brousek mladší vysvětloval, že se na tu naši starou bednu nebudeme moci kvůli  DVB-T2koukat bez set-top-box. Také díky reklamám víme, jak skvělé úroky mají banky a kdo nám půjčí peníze, když nám už ani banka nevěří. (Takže se půl národa zadlužilo tak, že teď neví, jak to bude splácet).

V tuto krizovou dobu by se měly všechny ty banky a nebankovní instituce složit a dát na stůl balík peněz na televizní spoty, které každý večer budou lidem říkat, jak se mají chovat, ukazovat obrázky z nemocnic, natáčet rozhovory s lidmi, kteří koronavirus prodělali a ví, o čem to je. Prostě přesvědčovat, že už dávno v Česku skončila legrace.

Možná, že by taková kampaň - třeba s Čtvrtníčkem a Koptou, kteří koronavirus prodělali - zabrala více, než prosby premiéra a ministrů, kterým občané přestali věřit.

Můj příběh
Hodnocení:
(4 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladimír Mrázek
Národ žádné spoty s tzv. umělci ochotnými za peníze propagovat cokoli nepotřebuje. Téma je tak často omílané,že kdo není tupec ví o co jde. Zkrátka trochu disciplíny a pokory.
Patricie Malá
Pane Vácho, jste na omylu, žádné stovky lidí neumírají. Umírá úplně stejně lidí letos, jako minulé roky. Zatím nejvíc lidí na chřipku (tj. VÍC než letos) zemřelo 2014 a 2018. Údaje viz Český statistický úřad. Možná ovládáte český jazyk, ale očividně neovládáte čtení číslic. Jste jeden z těch, kteří šíří paniku a bez znalosti reality děsí spoluobčany a přispíváte k nedobré náladě ve společnosti.
Milena Znamenáčková
Nejdřív jsem myslela, že ten článek je vtip, ale ono je to snad myšleno vážně. Že by další porce cééélebrit, které budou každou půl hodinu pateticky kvílet, že moje rouška chrání tebe? To snad už ne. :-)
Marie Faldynová
Není to tak se všemi pravidly a nařízeními? Jeden je za každou cenu dodržuje, druhý za každou cenu obchází, třetího nejvíc baví je zesměšňovat, čtvrtý se bojí, co by na tom změnila nabídka dalších mouder?
Madla Znadrazi
Tak to vidíte autor nám oznamil, že vláda tápe a tak je podle něj potřeba aby nám každý večer známí herci z televizních obrazovek za balík paněz od bank a nebankovních institucích pomocí spotů vtloukali do hlavy (když už podle autora premiérovi ani ministrům nevěříme), že situce je vážná a že se máme chovat zodpovědně. No a ze spotů se poučíme covid s herci porazíme.
Dana Divišová
Jen to ne.
Soňa Prachfeldová
A možná by nastalo i obrácení Ferdyše Pištory, pardon demonstrujících.
Ladislav Vesecký
Tohle může vymyslet jen hňup!
Petr Dvořák
Je to jako u blbbejch. Do nás tady budou rvát pod tlakem svoje moudra jacísi komedianti, počínaje Svěrákem, my dospělí dostaneme od vlády zaracha vycházet i vnoci i třeba jen se smetím, i když na ulici nepotkáte živáčka, děti nesmí do školy, aby neroznášely virousa a kdo máte zájem tak se podívejte do mého profilu na fotografie, jak to na sídlišti vypadá v karanténě. Rozestupy, roušky, to nehrozí. Na fotce 5342a je vidět láhev s modrým víčkem, která kolovala mezi nimi.
Marie 00000
Nemyslím, že proti lidské blbosti je nějaká účinná zbraň. A už vůbec ne herci, kteří za peníze udělají cokoliv.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.