Františkovy Lázně v době covidové
FOTO: autorka

Františkovy Lázně v době covidové

3. 11. 2020

V loňské roce jsem v první adventním týdnu navštívila Františkovy Lázně a všude byla zima, nevlídno. V parku se už sedět nedalo. Rozhodla jsem se, že v letošním pojedu do lázní už začátkem září, abych si užila krásný začátek podzimu.

Když jsem tedy 1. září přijela do Spa Pawlik, byl krásný slunečný den a já celá natěšená jsem po červeném koberci vstoupila do lázeňského komplexu Aquaforum. Hned na recepci jsem musela rychle nasadit roušku a ta mě pak provázela celé tři týdny pobytu. Ve Františkových Lázních v té době se začala silně šířit nákaza covidem 19. Začínaly se uzavírat různé lázeňské domy a přestala fungovat různá kulturní či restaurační zařízení.

V jídelně byly tzv. švédské stoly, kde jsme se sami obsluhovali včetně nápojů. Na procedurách jsem musela mít nasazenou roušku a věřte, že takový teplý slatinový zábal s rouškou je spíše horor, kdy čekáte, až uplyne 20 minut a zábal lázeňská paní odstraní. Pak následuje sprcha, kde si roušku samozřejmě namočíte. Tím procedury nebyly ani moc příjemné, naštěstí jsem měla max čtyři denně.

Zařízení Pawlik jsem si vybrala z důvodu, že jsem mohla všude chodit jen v županu, protože většina tzv. mokrých procedur je v Císařských lázních. Tak je tomu i při vstupu  do termálního bazénu. První dva týdny bylo velmi pěkné počasí, chodila jsem se procházet do krásného parku bez roušky. Venku v té době ještě nebyly povinné.

Třetí týden jsme vyfasovali plastové rukavice, takové, jako jsou v  obchodech a s těmi si nabírat jídlo a jíst. Přiznám se, že se mi to moc nelíbilo. Občas mi upadla sklenička s nápojem či talířek. Naštěstí v době, kdy jsem v lázních byla, ještě fungoval termální bazén v Aquaforu. Po mém odjezdu i tato radost skončila.

Františkovy Lázně jsou nádherné místo pro rekreaci.  Věřím, že příští jaro budou lázně opět  tím, čím byly do doby covidové. Že budou opět místem setkávání při hudbě, skleničce dobrého vína a příjemného povídání s přáteli. 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Paní Aleno byla jsem opět ve F.L. celý červenec v Monti Spa. Bohužel s pobytem v Pawliku se to nedalo srovnat. Pokud pojedu příští rok do F.L. bude to jen Pawlik. Přeji hezký pobyt.
Alena Švancarová
My jsme tam byli v říjnu,v tom týdnu se vše zavřelo.Letos máme jet opět v říjnu,dubnový pobyt jsme museli zrušit.Doufám v příjemější pobyt.Jinak se mi F.L. moc líbí,jsou tam krásné lesoparky,krásné procházky.A za mlada při měsíčním pobytu to nemělo chybu.Denně jsme byly na tanečním parketu,podrážky jsem tam prošoupala.
Martina Růžičková
Františkovy Lázně znám jen jako turistka. Je to krásné místo. Zajímavě jste popsala, jak probíhá lázeňský pobyt v této podivné době. Snad se brzy navrátí normální časy...
Dana Puchalská
Jarmilo, děkuju za zajímavý článek o FL. Byla jsem tam před hodně lety. A to tam vypadalo opravdu jinak. Moji známí tam rádi jezdí a jsou pokaždé spokojeni.
Daniela Řeřichová
Jitko, máme asi podobný vkus. Aqauforum je oprávněně nejhezčí stavba roku 2006 a jeskyňka nemá chybu.
Věra Ježková
Jarmilko, zajímavá zkušenost. Ve FL jsem byla ještě v době bezpečné. Rukavice nemám ráda, natož igelitové. Jsou mi malé a lepí se mi na ruce. V případě nutnosti používám v obchodech sáček. Ale jídlo bych si s ním jistě nenabrala.
Dana Procházková
Do Aquafora jezdíme často plavat, nyní je bohužel zavřené, tak si alespoň čtu Františkolázeňské listy a snad se situace časem zlepší.
Zuzana Pivcová
Jarmilko, díky za věcné vylíčení lázeňské atmosféry během Tvého pobytu. Chtěla jsem jet na tzv. Seniorský minirelax v Poděbradech, ale situace mě odradila a ještě před nynější uzávěrou jsem pobyt odhlásila. Když jedu sama, tak se také logicky musím sama zabavit, a k tomu by mi současný stav nedával mnoho příležitostí. Tím nemám na mysli nějaký kavárenský večírek s tancem, ale třeba i oběd v restauraci nebo posezení v cukrárně. Tak třeba zase příští jaro!
Anna Potůčková
Františkovy Lázně jsem navštívila před asi 35 lety, když jsem tam jako novomanželka se svým mužem jela navštívit svoji maminku, která nám tam zajistila privátní víkendové ubytování. Byla to taková naše první svatební cesta. Již tehdy tam bylo krásně.
Jitka Hašková
Františkovy Lázně jsou také moje nejoblíbenější. Letos jsem tam nejela kvůli covidu, neboť viry se nejlépe rozmnožují ve vodních kapkách a těch je v milovaném Aquaforu ažaž. Nejraději tam jsem v jeskyňce. Podle zpráv v MF Dnes, bylo z MF nejvíce nakažených covidem ze všech českých lázní. Ostatní lázně nemají krásné Aquaforum. Snad bude příští rok lépe a opět tam zavítám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.