Můj sen – glosa o nesplněných snech
Foto: autorka

Můj sen – glosa o nesplněných snech

5. 11. 2020

Na plnění svých snů jsem srab. Nemám vůli, mám jen chuť. A to nestačí. Měla jsem sen být baletkou. Bolelo to, tak jsem to vzdala a snila o tom, že budu výbornou atletkou. Na to se ale muselo moc trénovat a to mi nevonělo, tak jsem to vzdala opět. Taky by se mi líbilo být známou písničkářkou, nejlépe ve stylu country. Při trénování čtvrtého akordu jsem s tím sekla a svůj sen inovovala. Rozhodla jsem se být úspěšnou návrhářkou. Zase to nevyšlo, a tak jsem přestala snít.

Zkrátka, nejsem ten typ, který, když nemůže, tak ještě přidá. Proto už nechci být spisovatelkou, stačí mi, když si jen tak pro radost něco napíšu na íčko. Nechci být ani autorkou kuchařských knih, stačí mi, když něco dobrého vymyslím, uvařím a pozvu sousedy. Nepotřebuji být ani uznávanou enoložkou Stačí, že mi to víno chutná a hezky si o něm i při něm dovedu povídat. Tak na zdraví a na všechny naše splněné i nesplněné sny.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martin Vrba
Já jsem založením optimista a zvyklý lidi kolem sebe bavit, ale snad když to Bůh sleduje, tak si občas řekne, hochu tak to nejde, na světě musí být nějaká spravedlnost, do života ti zasahovat tedy nebudu, ale ve tvých snech tě trošku potrápím a tak někdy mívám doslova hororové sny. Na dnes například, že do vysokého kopce pomáhám své staré nemocné matce, protože pod námi stoupá voda. Bylo to hrozné, samá šotolina, klouzalo to a maminka to chtěla každou chvíli vzdát, už nemohla a chtěla, abych se zachránil alespoň já. A když jsem ji z posledních sil na ten kopec vytlačil, tak ona se postavila na vlastní nohy, usmála se na mne a udělala dva kroky od toho srázu přejela ji Vindobona (v tom vlaku v aktivním věku pracovala jako průvodčí). No tomu říkám, správně neuskutečněný sen. Takové sny o velkých plánech, když se neuskuteční, tak se nic neděje, nebýt baletkou – nevadí, nebýt zpěvačkou – nevadí, nebýt atletkou nevadí. Vidět mámu – jak ji přejel vlak – to vadí i ve snu. Ten bych hned vyměnil za klukovský sen, jak se vezu na popelářském vozu na tom stupátku v plné parádě v tom rezatém obleku a v kožené zástěře a v rukavicích vedle ovládacích pák pro popelnice a celá ulice kluků na to závistivě čumí z chodníků.:) (asi mám nízký cukr – budu muset upravit léky)
Jan Zelenka
Náš život je neustálý řetězec splněných a nesplněných snů a přání. Nevzdávejte snění. Určitě se ještě něco vyplní. Další glosátor - paráda.
Dana Divišová
Příjemné čtení. Nejsem snílek a moc se mi líbí druhý odstavec. Dělat radost sobě i těm, které mám ráda.
Jana Šenbergerová
Napsala jste to dokonale. Také o tom něco vím. Snít umím, jen uvádění denních snů do života mi nikdy moc nešlo.
Jarmila Komberec Jakubcová
Moc hezké povídání a zaujala mi příjemná fotečka. Dík.
Marie Ženatová
Díky moc za Váš článeček, dnes jsem si svoje sny nezapamatovala - ale Vás hodnotila všemi dostupnými hvězdičkami a pro jistotu ještě jednu přidávám*
Eva Mužíková
Já to pořád říkám, vyjádřit několika větami vše podstatné je opravdové umění. Povedlo se Ti to Blanko.
Dana Puchalská
Blanko, paráda. Udělala jsi mi radost a krásně zvedla náladu. :-D :-D
Naděžda Špásová
Blanko, tak tohle je mi nějak povědomé, já si totiž své sny taky plnit neumím. Hezky jsi to shrnula. :-)
Marie Měchurová
Na snech je to krásné, že když se nám nesplní, vymyslíme si jiný sen. Naše touhy a představy jsou součástí života. Ten kdo neumí snít, o hodně přichází.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%