Fotoreportáž: Na hřbitově
Foto autorka

Fotoreportáž: Na hřbitově

8. 11. 2020

Možná se někdo podiví fotoreportáži ze hřbitova, a já odpovím, proč ne?  Jednak splníme svou povinnost k uctění památky našich příbuzných a za druhé se projdeme v krásném prostředí.  Střekovský hřbitov je největší v Ústí n/L a je v podstatě v lese.  Je pátek, 6.11.2020 odpoledne, počasí se po ranních mlhách umoudřilo a slunce svítilo jako o závod.  Ne, hřbitovy opravdu nejsou mojí vášní, ale tenhle se mi opravdu líbí. Je tu totiž život. A to myslím vážně, pokud tu je živo v noci, to zjišťovat nehodlám, jsem totiž docela strašpytel, mám  na mysli živé stromy a ptáky. Za ten rok, kdy jsme tu byli naposledy, opět vyrostly, podzim je zbarvil tak, jak to umí jen on. Příjemným překvapením byl upravený prostor před obřadní síní, to je tu nové a hřbitovu to opravdu prospělo.

Zvu vás tedy na malou procházku po nezvyklém prostředí.  Přeji všem klid a mír v duši a krásné vánoce.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Pěkně jste ten úpravný hřbitov v podzimním hávu nafotila.
Blanka Macháčková
Hřbitovy mají být krásné. Jako tvoje fotky.
Jana Šenbergerová
Naďo, krásné! Zrovna dnes jsme se vydali na naši oblíbenou procházku okolo hřbitova, a protože jsme si tentokrát vzali i foťáček, možná se přemluvím a pozvu vás také k procházce. Nám se moc líbila.
Anna Potůčková
Nadi děkuji za tuto fotorepotáž z moc hezkého hřbitova. Také já ráda navštěvuji hřbitovy v jiných místech a městech. Každý hřbitov je jiný, jiné jsou pomníky a i ta výzdoba.
Jan Zelenka
I když jsou hřbitovy místem odpočinku zemřelých, procházka po některých je zajímavá. Tento ústecký bohužel neznám, ale fotky máš, Naďo, krásné. Zajímavý je i písecký lesní hřbitov. Krásné jsou historické hřbitovy poblíž starých italských kostelů. Je to přehlídka nádherné architektury. Zajímavé jsou i hřbitovy chorvatské s malými domečky. Nádherný byl hřbitov ve městečku Traunkirchen v rakouském Salzkammergut s litinovými kříži a výhledem na Traunsee. Bohužel na čelákovický hřbitov, kde odpočívá moje žena se synem, se hned tak nedostanu. ještě, že o něj pečuje vzorně dcera.
Dana Puchalská
Naďo, to je moc hezký hřbitov,vyloženě zve k příjemné procházce. Zrovna včera jsem byla na Olšanech a pořídila pár snímků starých hrobů. A že těch hřbitovů v Praze je.
Elena Valeriánová
Já na rozdíl od tebe, mám hřbitovy ráda, ale hlavně ty staré až starobylé. I v cizině se ráda podívám. Krásný hřbitov je třeba v Šumperku, ten starý. Nelíbilo se mi na vyhlášeném Lesním hřbitově ve Zlíně. Ale ty jsi nás provedla hřbitovem půvabným. Moc se mi líbí úvodní foto, symbolicky je hlavní motiv ve stínu. Fotoreportáž ze hřbitova? A proč ne, když se to umí.
ivana kosťunová
Opravdu neobvyklé i když aktuální téma. Doufám, že nebude znít příliš morbidně, když napíši, že tento hřbitov má svůj půvab.
Hana Nováková
Všechno někdy začíná a taky někdy končí. Nic živého tu není napořád. I hřbitov s hroby patří neodmyslitelně do našeho života. Hezký článek, krásná foto. Na hřbitov bych také nešla v noci, i přes to, že se říká: bát se máš živých, ti mrtví ti už neublíží, stejně to nějak nejde překonat. Ale noční návštěva hřbitova by určitě měla svoji typickou atmosféru.
Eva Mužíková
Bydlím kousek od hřbitova, ze sedmého patra v této době vidím za tmy stovky světýlek. Je to takový uklidňující pohled. Fotky, zvláště ta úvodní, jsou povedené.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.