Povislá oční víčka lze řešit i po sedmdesátce
FOTO: Marika Korcová

Povislá oční víčka lze řešit i po sedmdesátce

12. 11. 2020

S tím, jak přibývá let, strácí naše pokožka elasticitu a dochází k viditelným projevům stárnutí. Povislá horní oční víčka dokáží pořádně potrápit a to nehovořím o estetickém hledisku, ale spíše o únavě, dráždění očí a celkovém diskomfortu. 

Víčka mají oči chránit, ne dráždit
Povislá oční víčka omezují vidění a představují i funkční, nikoliv jen estetickou a nepříjemnou záležitost. Osobně jsem podstoupila zákrok ve svých 48 letech. Citelně se mi ulevilo a dokázala jsem přesvědčit maminku, že i v jejich 76 letech je odstranění převislé kůže na horních víčkách na místě. 

Konzultujte s lékařem
Pokud jste dřívejšího data narození a máte výše uvedené problémy, trpíte-li převislými očními víčky, rozhodně se vyplatí zajít k lékaři a objednat se na blefaroplastiku, která se provádí ambulatně a v lokální anestezii. Zákrok není bolestivý a obávat se rozhodně nemusíte.

Co se bude dít při operaci
Mnoho lékařů používá více než jeden postup a tak se na konkrétním postupu s lékařem domluvíte, podle toho, jak zhodnotí váš problém. Blefaroplastika je plastická operace, při které chirurg odstranění přebytečnou kůži na víčkách. Zákrok je prováděn v lokální anestezii. Pokud užíváte léky na ředění krve, lékař vás bude informovat o nutnosti jejich vysazení 3 dny před zákrokem. Po zákroku léky na ředění krve můžete opět užívat. Celkově strávíte na sále zhruba hodinu a po té odcházíte domů. První dny je na místě dodržovat klidový režim a lékař vás pozve na kontrolu a odstranění prvních stehů za několik dní po operaci. 

Vyměníte diskomfort za komfort 
Brzy zjistíte, že vašim očím se citelně uleví, krásně se otevřou, budete vypadat mladší, zmizí unavený výraz z tváře. A to vše, myslím, za to rozhodně stojí.

Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Josef Borecký
Užitečné věděti, že to asi není taková věda, díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.