FOTO: archiv redakce
Život podle slevových letáků
15. 11. 2020Jsou fajn, dá se díky nim ušetřit dost peněz, ale pozor, mohou být i škodlivé. Řeč je o slevových letácích. O těch papírech, které na nás téměř každý den vykukují z dopisních schránek, pultů u pokladen obchodů nebo vypadávají z novin a časopisů. A pozor, hrozí na nich závislost.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Antonín Nebuželský
20.11.2020 04:00
Pane Jene, tady si dovolím trochu nesouhlasit. My starší si velmi dobře pamatujeme kolik co stálo, tohle možná platí na mladé, kterým je jedno co co stojí. Ti neznají cenu peněz. Aspoň co vidím ve svém okolí. Ale třeba se pletu :-)
Jan Zelenka
19.11.2020 18:51
Ještě malá poznámka. Několik let až do důchodu jsem se docela dobře živil jako obchodní zástupce jedné dovozní firmy. Chodili jsme na kontroly do obchodů a tak vím, jak to občas řetězce dělají. Udělá se u určitého zboží akce, která trvá třeba týden. Ale po týdnu se už cena nevrátí na původní úroveň, ale o něco se zdraží a zákazník to většinou ani nepozná, protože si původní cenu už nepamatuje. To je bohužel skutečnost, jak jsou akce využívané ke zdražování.
Jan Zelenka
19.11.2020 18:45
Nejsem letákový fanatik. Letáky mne vůbec nezajímají. Kupodivu dostáváme do schránek i letáky řetězců, které ve městě vůbec nejsou. velké řetězce vydávají statisíce letáků, což stojí obrovské peníze. Pokud by omezily počty letáků jen na obchody, mohly by výrazně zlevnit zboží. Jezdím nakupovat autem jednou za týden, doma si napíši, co potřebuji a v obchodě podle toho vybírám. Pokud je to, co potřebuji, v akci, pochopitelně preferuji akce, které jsou označeny viditelně žlutými cenovkami. Je to zcela jednoduché. Jistě, jsou i tací, kteří si říkají, hlavně akce, ať to stojí, co to stojí. Podle mne jsou ty letáky zcela zbytečné.
Anna Potůčková
19.11.2020 10:01
Letáky prohlédnu, co mně zaujme napíši na papír a pokud jdu do obchodu, tak koupím. Ale kvůli slevám nějak cíleně do obchodu nejezdíme, spíše koupit něco ve slevě je jen při náhodné návštěvě dané prodejny.
Antonín Nebuželský
18.11.2020 05:51
Chodíme převážně do Globusu. Už tam sice není vždy, "svět v pořádku", mám tam svých 15 metrů čtverečních díky skeneru a netlačím se u pokladny, jako v těch menších marketech. Přitom si všimnu, že třeba to máslo, to stejné, stojí ve středu o deset korun míň, než v pátek. 'A když stojí jablka padesát, tak si je holt nekoupím, na tohle jim neskáču a přijdu jindy. Mám čas a auto, MHD v současnosti nejezdím.
Tak jsem to splácal všechno dohromady,nicméně jako otrok slev si nepřipadám. :-)
Dana Divišová
16.11.2020 18:51
Letáky nám do schránky nechodí, jsme na okraji města. Máme tady nedaleko šikovného Vietnamce, který má prakticky všechno. Pak tu máme ještě Penny, jehož leták sleduje na internetu můj muž. Protože chodí nakupovat on a rád (potřebuje si pokecat), tak mne nutí něco akčního vybrat. Tak někdy vybírám. Téměř denně vařím, také peču, a tak máme spotřebu potravin dost velkou. Vždycky mu udělám radost a něco ve slevě najdu. Nic nevyhodíme.
Eva Kopecká
16.11.2020 15:10
Pane Sovo, máslo je Laktos, bylo v Penny v sobotu, má 82% tuku, trvanlivost do 20.12. Kupodivu jsem tam nešla kvůli němu a kupodivu tam v regále bylo. A mně se to hodilo. Zrovna mi docházelo a Rama mi nechutná. Před asi měsícem jsem máslo potkala v Albertu. Cena stejná. Obal to modré s kytičkou. Je na každém, za co svoje peníze utratí. Máslo se dává do kynutých těst, dělá se z něj drobenka, mastí se s ním sladké knedlíky, šišky, s mákem....Máslo je dobré doma mít. Lhostejno, z kolika litrů mléka se vyrobí.
Jitka Mošovská
16.11.2020 14:40
Jde o tzv. marketingový (obchodní) tah na zákazníka. Nalákat dovnitř a tím zvýšit tržby a což teprve Black Friday (Černý pátek).
Marie Faldynová
15.11.2020 21:38
U nás supermarkety nemáme, abych jezdila do okresního města kvůli slevám - tak nutně to nepotřebuju. Já myslím, že je to o povaze. Někdo je nepoučitelný, jiný to nakupování zas tak neprožívá.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Umíte hrát na nějaký hudební nástroj? A hrajete na něj ještě?
Ano, umím hrát na několik hudebních nástrojů