Mozaika

Mozaika

21. 11. 2020

Narodíš se a položíš první kamínek do mozaiky. Krásně, blankytně modrý. Je to  barva naděje. Tuto  barvu naděje vkládáme do mozaiky celé své dětství. Někdy je tmavěmodrá, někdy světlejší a někdy opravdu  blankytná. Pak přijde čas na kamínky další. První láska přinese kamínek krásně žlutý, jako sluníčko.Mezi modrými kamínky velice září. Pokud láska trvá, objeví se i kamínek třeba zelený jako krásná louka, pak hodně červený, pokud  láska trvá a zvětšuje se.

Život stále pokračuje, založíme si rodinu, přijdou starosti. Kamínky přicházejí rychle za sebou. Někdy je každý jiný a mozaika  je už velmi barevná. Musíme se starat, abychom ten život dokázali zvládat tak, aby barevný zůstával. Někdy ale přijdou kamínky i tmavě šedé i tmavě hnědé. Život běží a nám už z těch kamínků přechází zrak, když se na tu svoji mozaiku zadíváme.

Ale co, pořád je krásně barevná. Později máme radost, že ještě dokážeme do té své mozaiky nějaký kamínek vložit. Je už obrovská, ale  nás to těší.  Představuje vše, co nás v životě potkalo. Pak se ale blíží konec a skládání mozaiky je stále těžší.

Nakonec ale zase položíme kamínek modrý, protože možná ta naděje nekončí.

PS Štěstí je cesta, ne cíl a nikdy není lepší čas být šťastný, než teď. Užívejme si každou chvilku.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
Jani, to je zajímavé.
Jan Zelenka
Život je mozaika, někdy šedá, někdy barevná. Je většinou jen na nás, jakou barvu má ta naše mozaika.
Jana Kollinová
Ano, barvy kamínků vnímám intenzivně. Mnohem později jsem poznala jejich kouzlo a léčivou sílu. Dnes mám sbírku různých minerálů a věřím v jejich pozitivní energii. Pro zesílení vlivu postavím vedle nich misku se zralými kaštany a sleduji, jak kaštánky sesychají a přemýšlím zda předávají sílu kamínkům nebo upřednostňují mě. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%