MIKULÁŠ

MIKULÁŠ

4. 12. 2020

Tento krátký, trochu ujetý, text vznikl kdysi v našem klubu tvůrčího psaní. Předem se všem omlouvám,

jestli jsem provedl s Mikulášem něco nepatřičného.

 

Ozvalo se zaklepání na dveře. Jen tiše, sotva ho uslyšel. Chvíli nepohnutě čekal. Klepání se ozvalo podruhé. Muž pocítil někde uvnitř podvědomý strach. Ovládání emocí nebylo zrovna jeho silnou stránkou. Vždy si raději pomáhal nějakou tou sklenkou na kuráž. Klepání se ozvalo potřetí. Konečně sebral odvahu a vykročil ke dveřím. Za nimi stál Mikuláš a v pravé ruce svíral kosu.

„Zaskakuji za nemocnou kolegyni", pravil tichým hlasem, jako by se omlouval. A potom zvolna, velice pomalu, zdvihl kosu nad hlavu.

Můj příběh
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
To je ale hororový Mikuláš. Ještě, že ke mně žádný nechodí a smrtka asi opravdu klepat nebude.
Hana Nováková
Pobavil jste mě, jen třeba říci, že smrt není zlá, je jen kus života těžkého, nebo tak nějak, jak pravil J.W. a ještě - všichni tam musíme i bez dárků, možná s pocitem, že jsme žili a nebylo to nadarmo a stálo to za to. Hezké adventní, a nejen ty, dny, plné zdraví....
Zuzana Pivcová
Najednou se mi vybavila postava Smrťáka ve starém filmu Dařbuján a Pandrhola. Pokud bereme smrt jako normální pokračování života, není třeba se jí bát. Děkuji.
Jitka Hrůšová
Pane Zelenko, velice ráda čtu Vaše články, hlavně básně. Máte obrovský literární talent. Přeji Vám hodně zdraví a radosti s literaturou i bez ní.
ivana kosťunová
Smrt přichází znenadání. Neklepá. Ale když už jsme u toho Mikuláše, mohla by třeba k dětem přijít smrtka s kosou a rozdávat dárky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...