Rájem rozhlednovým
Foto: autorka

Rájem rozhlednovým

11. 12. 2020

Mám ráda pohledy shora. Všechny. Ať už je to z kopce dolů, z vrcholu hory, z ochozu kostela,  katedrály, ze stromu, orloje, věže, radnice, letadla, lanovky nebo z 10. poschodí paneláku. Prostě odevšad, odkud je vidět dolů a co nejdál.

A proto mám ráda rozhledny. A představte si, že mi postavili jednu v lese přímo naproti domu. Tedy úplně naproti to není, ale z okna na ni vidím. Ať jdu kamkoliv, nejde ji přehlédnout. Tedy pokud není mlha jako mlíko. Pěšky mi to k ní trvá ½ hodiny. Už jsem tu cestu absolvovala několikrát. A to ji ještě neotevřeli pro veřejnost. Asi se ze mne stane rekordman, co se týče absolvování počtu výstupů na jednu a tu samou rozhlednu. Už se nemůžu dočkat, až se z ní rozhlédnu.

Jako dárek k Vánocům to asi nestihnou, ale to nevadí. Aspoň si trochu potrénuju trpělivost.

 

slunecna-1.jpgkrkonose-2.jpgtisnov-klucanda-1.jpgkyjov-johanka-1.jpgpetrin-3.jpgkrkonose-zaly-1.jpgdolni-morava-1.jpghrensko-1.jpgcebinka-1.jpgcerna-hora-1.jpgcerna-hora-raseliniste-1.jpgbrno-holedna-1.jpg

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Díky za vysvětlení. Není proč se omlouvat, všichni jsme tu jednou začínali. Teď už to bude jen lepší. Ať se vám tu líbí a daří.
Blanka Lazarová
Omlouvám se, ale je to můj první článek a tak je tak trochu nepovedený. Fotky jsou tam dvakrát , jsou nalepený na sobě a popisky u nich byly, ale špatně. Snad si s tím příště poradím líp.
Dana Divišová
Rozhledny mám ráda. Zrovna tak výstupy na skalní útvary jako Pravčická brána a její vyhlídky. Naposledy jsem byla na Komáří vížce a na Janovské rozhledně, v Německu na rozhledně v Bad Schandau. Taky Tiské stěny jsou úchvatné s výhledem do okolí. Dá se říct, že rozhledny vyhledávám. V Praze mám ve výškách prolezlé snad všechno, co je přístupné.
Věra Ježková
Rozhledny mám ráda, ale mám k nim respekt. Vystoupám, ale někdy se mi klepou kolena. Škoda, že jste nenapsala, které rozhledny to jsou. Výhled z 10. patra bych si odpustila. Na strom jsem nikdy nevylezla a už nevylezu.
Zuzana Pivcová
Pohledy z rozhleden a věží, ale i z horních pater výškových domů jsou úžasné. Kovové konstrukce, kdy při stoupání vidím hloubku pod sebou, však už v současnosti nemůžu, podlamují se mi nohy, takže bohužel.
Jana Šenbergerová
Moc hezké, ale postrádám, o jaké rozhledny jde. Pokud mohu někam vyšlapat, nebo i jinak vylézt, tak neodolám. Ta stonožková rozhledna na úvodní fotografii se mi líbí. Tu určitě zdolá každý, třeba i na vozíku. :-)
Daniela Řeřichová
To je hezký článek a fotografie. Osobně mám z výšek respekt, ale druhýma očima se ráda podívám.
ivana kosťunová
zajímavé téma. Myslím, že bych upřednostnila rozhlednu Kobylí.
Vladislava Dejmková
Také mám ráda rozhledny. Tu co mám nejblíže, je také docela nová. Ale už jsem na ni vylezla několikrát. Moje srdeční záležitost je rozhledna na Žalým. Tam jsem byla jako první ve svém životě a ráda se tam vracím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.