Jak jsme zachránili koťátko

Jak jsme zachránili koťátko

16. 12. 2020

Celá naše rodina miluje zvířata, avšak od pořízení psa či kočky domů mne vždy na poslední chvíli varoval rozum a zralá úvaha. V dětství jsem si sice vybrečela kočku, která ovšem špatně chudinka dopadla díky zlému sousedovi. To ve mně dodnes zanechalo trauma. Později si mé děti vyloudily morčata – o tom už jsem vám též podala svědectví v jednom ze svých článků. Jednou jsem dokonce tak dětem podlehla, že jsem už pořídila psí pelíšek a zamluvila malého jorkšírka. Pak jsme se na něj šli do rodiny podívat. Rodina se starala vzorně asi o 10 štěňat, ale byt nebyl jejich, nýbrž to byl byt psí a paní nebyla zaměstnaná. Opět zafungoval můj rozum, když jsem si uvědomila, co všechno obnáší mít v paneláku zvíře, a poslední kapkou bylo, že nesouhlasil můj muž a v té době jsme hodně cestovali. Neměla bych to srdce pejska někam odkládat a vlastně by ani nebylo kam. Nesnesla bych ani pomyšlení, že pejsek by snad musel cestovat v letadle v zavazadlovém prostoru nebo být celé dny sám zavřený v bytě, když my byli v práci…

A tak jsme na delší dobu zůstali bez jakéhokoliv zvířete. Až na jedno léto na chatě, kdy jsme tam měli zrovna 4 malá vnoučata a jednoho dne ráno jsme zaslechli mňoukání a našli na zahradě malé, zrzavé koťátko. Děti byly radostí bez sebe, já už míň. Na vesnicích se to přeci jen tak nebere, jako ve městech, kočky žijí a rozmnožují se mnohde venku, očkované nejsou. Děti si myslely, že je to kočička a okamžitě ji přejmenovaly na Zrzečku. Ale já když jsem viděla, jak se kotě chová, jak je divoké a minimálně mazlivé, nabyla jsem dojmu, že to bude nejspíš kocour. Později se ukázalo, že můj odhad byl správný. Hladové kotě jsme nakrmili a udělali mu pelíšek na otevřené verandě. Tam jsme ho ovšem ráno nenašli, protože radši zřejmě přespávalo na naší rozložité višni.

Když už jsem si začala zoufat, co s kotětem provedeme a že ho snad budeme muset odvézt do útulku do Prahy, zjistilo se, že patří starému pánovi odvedle, který ovšem onemocněl a kotě přebývalo v malé kůlničce, kam mu jiná sousedka nosila jídlo, protože měla klíče. S těžkým srdcem jsme ho tam tedy odnesli za skučení všech dětí a sousedka slíbila, že to vyřeší. Jenže nám to nedalo spát, děti hořekovaly, jak tam asi kočička sama pláče. A tak jsme se na pozemek vloupali se souhlasem sousedky, že mu tam odneseme jídlo. Já a čtyři mé malé děti v závěsu. Už od vrat jsme slyšeli kočičí nářek. Ukradli jsme kotě a úprkem prchali zpátky do naší chaty. Kotě bylo přešťastné, celé dny si s dětmi hrálo a vůbec ho nenapadlo utéct, a to ani přes noc. Ráno na nás už čekalo venku, předlo, protože vědělo, že dostane dobrou snídani.

Zatímco kotě bylo šťastné, děti byly šťastné, já málem nemohla spát a přemýšlela, co s ním provedu, přece neskončí jako kočičí tulák po vesnici. Nakonec jsem to vymyslela. Vím, že můj zeť taky miluje zvířata, a tak jsem mu zavolala do práce, jestli by si kotě nevzal některý z jeho kolegů, jednoho milovníka koček tam totiž měli. A podařilo se ! Zeť odtransportoval kotě autem do práce, kde měli velkou zahradu. Kotě se tam stalo miláčkem všech a nastal mu doslova blahobytný život mezi několika dalšími kočkami. A ukázalo se, že to skutečně není Zrzečka, ale Zrzounek.

Dneska je to kocour obřích rozměrů, dobře živený, nejradši obchází všechny, co v domě pracují, nechá se od každého prý podrbat a miluje odpočívání v přihrádce pod zeťovým počítačem. Jídla má dostatek, zábavy a lásky taky a ven se jde proběhnout sám, kdykoliv se mu zachce.

Tomu já říkám nádherný kočičí život !

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Jurečková
Mám ráda lidi, co pomáhají zvířátkům. Kočičky dokáží být vděčné, milé přítulné. Moc hezký příběh. Děkuji.
Jana Hošková
Tak to je teda zapeklitá věc...u nás tohle dělá zřejmě někdo na své chatě, že ty kočky krmí. Jenže ony pak běhají po celé osadě a je jich čím dál víc. Problém je v tom, že pak ten dotyčný ovšem odjede zřejmě z chaty domů a kočky jsou pak hladové bezdomovkyně. Dochází k tomu, že je někdo pronásleduje, aby zlikvidoval jejich počet...taky mi na zahradu jednou vběhlo vystresované, úplně šílené kotě, které se ale nedalo chytit a uteklo mi. JInak bych zas já určitě podnikla patřičné kroky...
Lenka Kočandrlová
Ty kočky....Máme jednu už 6 let,k ní přišla v létě další nalezenkyně,co se usadila na naší zahradě.Dále jsou to další 3 vykastrované kočky-bezdomovkyně a dva kocouři,též odněkud přišedší.Na mlíčko si chodí dvě kočky od sousedů...Je to hezký pohled,jak se umí malebně rozvalit po zahradě,ale jinak člověk nestačí kupovat žrádlo. Bohužel,jsou na vesnici lidi,co nedávají kočky kastrovat,takže se zřejmě budou asi dál a dál množit a jejich koťata se přijdou živit zase k nám, a to už by se zvládnout nedalo. Jak s tím udělat nějaký dobrý konec,nevím.
Soňa Prachfeldová
Je to jako pohlazení po duši, když se dá šance na hezký život opuštěnému tvorovi. Takhle jsme přišli ke dvěma kocourům a 1 kočičce, ještě že máme zahradu a místa dost. Hezké vánoce přeji .
Marie Měchurová
Jsem známá milovnice všech koček a kocourů. Vždycky mě potěší, když opuštěné zvířátko najde nový domov. Mám tři kocoury, vím, jak dokáží být vděční a dát najevo lásku. Děkuju za Zrzounka.
Anna Potůčková
Moc krásný příběh o záchraně kocourka! Kéž by takto skončili všechna opuštěná a lidmi zanedbaná domácí zvířátka. Také děkuji za záchranu a přeji krásné Vánoce!
Anna Potůčková
Moc krásný příběh o záchraně kocourka! Kéž by takto skončili všechna opuštěná a lidmi zanedbaná domácí zvířátka. Také děkuji za záchranu a přeji krásné Vánoce!
Eva Mužíková
Paní Jano, takové příběhy mám noc ráda. Děkuji Vám.
Martina Růžičková
Zrzounek měl štěstí, že vás potkal :-). Příběh mi připomněl moje první pracoviště, které bylo ve staré budově se zahradou. Za kolegyní v přízemí vždy ráno přicházel oknem veliký zrzavý kocour. Dostal najíst a do konce pracovní doby spokojeně pochrupoval v měkce vystlaném spodním šuplíku jejího psacího stolu.
Irena Mertová
Hezký příběh se šťastným koncem :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.