Nesnáším vánoce a Silvestra
Ilustrační foto: pixabay.com

Nesnáším vánoce a Silvestra

22. 12. 2020

Tyto svátky mají být svátky klidu a pohody, lásky a lidského porozumění. V mnoha případech je to oslava mamonu, mnozí se předvádějí, na co mají, nebo si nadělují naprosté zbytečnost a zapomínají na to nejdůležitější - dar lásky. A protože už léta chovám psy, jsou tyto dny pro mne doslova utrpením. 

Bohužel neměla jsem štěstí na hafana, kterému by nevadily petardy a světelné ohňostroje. Ten poslední je na tom nejhůř. Vyjdeme před dům, něco bouchne v dáli, já to třeba ani neslyším a on se odmítá hnout z místa nebo se otočí a táhne mě domů. Např. předloni jsme vyšli pětkrát, než se nám podařilo aspoň krátce se vyvenčit, vloni se mi to od oběda vůbec nepodařilo a chudák pes šel až ve 3 ráno. Rvalo mi to srdce, protože vychovaný pes to doma neudělá, i když byste mu to dovolili, drží to v sobě a trpí. A to nemluvím o tom, že se celou dobu třese strachy doma v tom, nejzazším koutě, vloni mi dokonce zalezl do pračky.

Nejde jen o psy, vadí to zvířatům i ptákům v přírodě, starým lidem. A bohužel lidem to nestačí na Silvestra, ale bouchají už od Mikuláše. Letos přišlo díky Covidu 19 hodně lidí o peníze, ale je zajímavé, že na ty dělobuchy a ostatní mají. Nepochopím, co je to za za hloupý zvyk už i od malých dětí, chodit celý prosinec a zabývat se pyrotechnikou. Nelze se tomu divit, když jejch rodiče nemají pro přírodu pochopení. A bohužel policistu na sídlišti nepotkáte.

pes Vánoce
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martin Vrba
Tak někteří pejskové trpí jednou za rok na Silvestra, u nás na vesnici bohužel patří petardy a ohňostroje už i k větší soukromé oslavě narozenin a svátků. Ale někteří pejskové trpí prý celý život, protože je lidé zprznili ve smyslu svého pojetí krásy jejich šlechtěním. Jsou přešlechtění a hrozí jim vážné zdravotní problémy: kromě dušnosti a nemocí srdce je trápí třeba bolesti kloubů, výtoky z očí, ledvinové kameny nebo časté kožní choroby. https://zvirecizpravy.cz/buldocci-a-kavaliri-maji-v-norsku-stopku-jsou-to-produkty-krutosti-vysvetlil-zakaz-jejich-chovu-soud/
Zuzana Pivcová
Alenko, já vánoce jako čas klidu snáším, ale jako milovnice zvířat s Vámi plně souhlasím, jak je to pro zvířátka zlé, ten rámus, ohňostroje a petardy. Je mi jich moc líto a jejich pánů také.
Jana Hošková
Psa nemám, ale kdybych měla, asi bych s ním taky byla zalezlá zřejmě pod peřinou...pořád nemohu přijít na to, co na tom ti lidé mají - co jsem tak vypozorovala, nejvíc to asi baví ty puberťáky, ale dost často i tatínky...
Václav Soukup
Letos opravdu nevidím žádný důvod k oslavám. Mám tušení, že příští rok bude v souvislosti s mutacemi Covidu 19 ještě horší, než byl tenhle mizerný rok 2020 !
Soňa Prachfeldová
Naše Mili při sebemenším zvuku byla silně vystresovaná, klepala se, dnes je bohužel už hluchá. Choďanda se nebojí, ale přesto mě také tečou nervy z toho bezohledného bouchání a lituji zvířátka.
Marie Faldynová
To není jen rámus, který vadí i mě. To jsou také jedovaté zplodiny a nenapravitelné škody na zdraví přiopilých pyrotechniků- amatérů. Já bych to také zakázala.
Naděžda Špásová
Máme s tím stejný problém. Měli jsme dva pejsky, před měsícem jsme museli našeho čivavu dát uspat, máme ještě jednoho a ten se bojí skoro všeho. Letos je to trochu lepší, není škola, tak puberťáci dávají pokoj. Doufám, že to letos bude klidnější. Jinak vánoce taky nemusím. Přesto vám přeji klidné vánoce a štěstí a zdraví do roku 2021. ☃️
Jana Kollinová
S obsahem příspěvku se ztotožňuji. Každý rok trpím spolu se psem neuvěřitelným stresem z každé petardy. Novoroční ohňostroje jsou pro nás zničující a vůbec nejsou tím nejšťastnějším projevem vítání nového roku.
Irena Mertová
Vánoce mám ráda. Ale jinak s vámi naprosto souhlasím, podepsala jsem v minulých letech petici proti prodeji pyrotechniky.. V Praze podle nové vyhlášky jsou zóny, kde se to odpalovat nesmí - no ale to mi přijde spíš humorné. Zejména souhlasím s vaším posledním odstavcem. Odpalování pyrotechniky považuji za bezohlednost.
Anna Potůčková
Alenko také chovám psy, mám doma 3 dospěláky a také se bojí. Hlavně obě mé feny. A Marilyn ta se úplně strachy klepe. Zakázala bych to a ty ušetřené peníze by pomohly v různých ústavech pro děti, nemocné či staré lidi nebo útulkům pro zvířátka.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.