Nestárnoucí Rolling
Stones nadchli diváky

Nestárnoucí Rolling
Stones nadchli diváky

26. 11. 2012

Legendární rocková skupina Rolling Stones se po pěti letech vrátila na scénu a dokázala, že přes vyšší věk svých členů nepatří do starého železa. Shodují se na tom komentáře k nedělnímu koncertu skupiny v Londýně, kterým zahájila šňůru koncertů na oslavu 50. výročí své existence. Přítomným 20 tisícům lidem v londýnské 02 Aréně hráli "stouni" přes dvě hodiny.

Rolling Stones vystoupili za plné účasti všech členů, jimiž jsou Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts a Ronnie Wood. Poprvé po 20 letech se k nim na pódiu přidal i původní bubeník bandu Bill Wyman.

Skupina přichystala pro diváky na večerní koncert staré písně jako I wanna be your man, Gimme Shelter, Jumping Jack Flash, Tumbling Dice, It's Only Rock and Roll, také hity z nedávno sestaveného výběrového alba GRRR!.

Londýňané si je ještě mohou užít 29. listopadu. Na představení naplánované na 8. prosince se už přesunou do New Yorku a 13. a 15. prosince budou hrát v Newarku v americkém státě New Jersey.

Lístky v hodnotě od 95 do 950 liber (3000 až 30 000 Kč) vyprodány během několika minut. Překupníci pak běžné vstupenky už prodávali například na portále eBay i za 400 liber.

Rolling Stones prodaly již více než 200 milionů nahrávek, na nichž jsou i jejich největší hity (I Can't Get No) Satisfaction, Street Fighting Man a You Can't Always Get What You Want.

V posledních letech měli většinu příjmů z turné. Při posledním velkém turné A Bigger Bang, kdy si je během dvou let poslechlo 4,5 milionu lidí ve 32 zemích, vydělali více než 500 milionů dolarů. Turné skončilo v Londýně v roce 2007. Nedávno vystoupili dvakrát v Paříži, ale stalo se tak v menších sálech a převážně pro zvané hosty.

hudební legendy koncert Rolling Stones
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Jelínková
Dobrý den. Tak "stouni" už vůbec ne. Ale jak se říká "někdo má rád holky, jiný vdolky". Já mám ráda Beatles. Hezký den.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.