Smutné loučení s Františkovými Lázněmi
Ilustrační foto: pixabay.com

Smutné loučení s Františkovými Lázněmi

24. 12. 2020

Zimní seniorské pobyty ve Františkových Lázních jsem si velmi oblíbil. V hotelu je méně klientů a tím pádem větší klid. Rovněž tak v sauně a v bazénu je více místa. Letos jsem si zajistil rezervaci na 14 - 20.12., abych využil voucher ve výši 4 000 Kč a současně nepřekážel doma při přípravách Vánoc.

Na začátku prosince se situace kolem šíření covidu začala zhoršovat, takže jsem žil v nejistotě, zda budu moci do hotelu odjet. Naštěstí to dobře dopadlo a v pondělí po příjezdu jsem prošel zdravotní prohlídkou a dostal jsem program procedur, které jsem si přál. Masáže, fango, vanové koupele, elektroléčba a ostatní - to vše se letos s ohledem na malý počet klientů stihlo za dopoledne. Vznikl tak velký prostor pro dlouhé procházky v okolním lesoparku nebo dlouhou siestu. Večer jsme si užívali saunu a bazén při dodržování stanoveného počtu osob v těchto prostorách. Poté si znavené tělo zasloužilo sedmičku dobrého Merlotu nabo Chianti.

Rovněž tak v jídelně byly obsazené stoly po 2 osobách daleko od sebe, roušky na chodbách a ve výtahu byly samozřejmostí. Týden utekl jako voda a odjezd z hotelu, který z parku vypadá jako nějaké panství ve staré dobré Anglii, byl velmi smutný! V očích personálu jsme viděli strach z nejistoty budoucího vývoje a bylo nám jich všech velmi líto.

Stáří je jako "zloděj, který nám postupně krade všechno hezké, a zatímco mozek ještě funguje, staré tělo často zrazuje."

Seniorské pobyty v našich krásných lázních jsou ideální možností, jak investovat něco málo do svého zdraví a současně pomoci našemu lázeňství. Musíme doufat, že hotely, které dnes po našem odjezdu zavíraly provoz, přežijí a my se tam co nejdříve vrátíme!

Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Švancarová
Frantovy moje srdcovka.
Jan Zelenka
Do lázní bych raději v lepších časech. Není to jen o procedurách, ale i o setkávání s lidmi. A je teď nemožné.
Soňa Prachfeldová
Pevně věřím, že lázně i penziony přežijí a my je zase naplníme s velkou radostí. FL mám také moc ráda, s autem je možno uskutečnit i krásné výlety po okolí. Byla jsem s kamarádkou k Konstant.Laznich zač. října a také se nám tam líbilo a moc.
Eva Mužíková
Opravdu dobrý typ na upevnění svého zdraví a zároveň doporučení, jak pomoci lázeňství v této těžké době.
Zuzana Pivcová
Tak ráda bych jela zase jako v předchozích dvou letech na skok do Poděbrad, ale zatím nevím. Váš příspěvek mi alespoň naznačil, jak to v lázních nyní vypadá.
Marie Novotná
I já vyuzila voucher a byla v lázních. Naplánovali jsme park Boheminium a on byl téhož dne uzavřen. Ano lázně jsou krásné, ale liduprázdné ulice, uzavřené hotely, ještě že ta příroda je volně dostupná. Tak snad ještě někdy v lepších časech. Diky za připomenutí krásných chvil.
Daniela Řeřichová
Hezký článek připomínající naše pobyty ve FL, kde je opravdu nádherně v každou roční dobu.
Anna Potůčková
V roce své svatby jsem tam byla s manželem na návštěvě své maminky, která se tam léčila po srdečním infarktu. Je tam moc krásně a je tam skutečně kam jít. Já tehdy navštívila i SOOS, dnes už asi vypadá všechno jinak a určitě bych lázně zase ráda někdy navštívila.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...