Mopinka
FOTO: autorka

Mopinka

26. 12. 2020

To černé a chlupaté na úvodním obrázku je vnuččina fenka Mopinka. Jistě uhodnete, jak přišla ke svému jménu. Už jako štěňátko byla velmi roztomilá, jen dodnes dá trochu přemýšlení ke zjištění, kde má čumácek a šibalská očka.

Má přátelskou povahu, ráda si hraje a je tolerantní k ostatním pejskům i k domácí kočce. Se svojí paničkou chodí ráda na procházky do přírody, kde dovede pěkně řádit. Nejvíc se jí to líbí ve spadaném listí nebo ve sněhu. Panička ale tak nadšená s výsledkem jejích her není, protože dostat z jejího dredového kožíšku listí není procházka růžovým sadem.

To letošní sníh, i když vydržel jen asi dva dny, si Mopinka užila do sytosti. Válela v něm sudy, takže za chvíli byla doslova jako obživlý sněhulák. A když zaprší, to musí po procházce přímo do vany. Ani pak to nekončí, musí se její zvláštní dredový kožíšek vysoušet  a opatrně česat. Také ráda skáče do rybníka. To je naštěstí jen v létě, tak může oschnout na sluníčku. 

Ještě jsem nenapsala, jaká je to rasa. Průkaz původu nemá, ale je to prý maďarský pastevecký pes. Vnučka to našla v odborných časopisech. Ono na tom moc nezáleží, je to velmi milý pes a má ráda děti. Teď se u nich čeká přírůstek do rodiny, tak jsem zvědavá, jak ho přivítá, ale myslím, že dobře. Já měla kdysi boxera, a když se nám narodila dcera, hlídal ji u kočárku.

Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Jurečková
Pěkný pejsek, skutečně vypadá jak mop. Ani mu nejsou vidět očka. Díky.
Marie Seitlová
Pěkný pes a miláček v rodině.
Soňa Prachfeldová
Mopinka je a bude velká kámoška v rodině. Pes je člen rodiny , je to jeho smečka. Tak at se všem daří ve zdraví.
Martina Růžičková
To je ale chundelaté potěšení! :-)
Věra Ježková
Mopinka je moc sympatická. Nomen omen. :-)
Naděžda Špásová
Hezky napsané, pejsek je v rodině vždycky důležitý, Mopinka je roztomilá a myslím, že bude na miminko moc hodná. :-)
Jitka Hašková
Zdenko, krásný milý pejsek. Takového měla moje kamarádka asi 15 let, jmenoval se čertík a opravdu dosál svému jménu.před dvěma lety odešel.. jsou to moc milí, hraví pejskové. Určitě si Tvoje dcera dobře vybrala.
Eva Mužíková
Zdeni, fotka pejska mne zaujala už na fotu dne. Jak píšeš, údržba jejího kožíšku musí být hodně náročná. Asi tato hustá srst má chránit proti zranění / chrání li stáda před vlky/????
Zuzana Pivcová
To je úžasný pes, i když s jeho úpravou musí být práce, to ostatní to vynahradí.
Anna Potůčková
Hned jak jsem uviděla fotku, tak jsem tipovala že to bude mít něco společného s komondorem. Tak se přesně tito psy co se rasy týče jmenují. Viděla jsem je na některých výstavách a ta srst musí dát hodně práce, pokud má být ve výstavní kvalitě. Docela by mně zajímalo, s jakou rasou je to křížené. Vnučce bych přála, aby je někdy na nějaké výstavě viděla, k vidění jsou nejčastěji na velkých výstavách. Dokonce jsem slyšela, že je to madarské národní plemeno, které si madaři hlídají a neradi je dávají do zahraničí. Nevěděla bych, kdybych nebyla na spoustě výstav, kde se člověk mnohé doví. A to nejen o rase kterou chová nebo vlastní, ale také o jiných rasách o které se vystavovatel zajímá.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%