Abych i vás potěšila, navštívila jsem Bedřichov
Foto: autorka

Abych i vás potěšila, navštívila jsem Bedřichov

29. 12. 2020

Zajela jsem dnes po obědě trochu výš do hor, protože ta zima na Ještědu mne zklamala.

 

Na hlavu kulicha, na pusu roušku,

šálu si omotám od ouška k oušku.

Do sáčku čabajku a jabka půlku,

ještě si popadnout u dveří hůlku.

 

A už letím z kopce dolů...

 

Využila jsem MHD a po půl hodince jízdy se mi srdce radostí rozbušilo. Lidičky, to byla krása. Všude, kam jsem se podívala, zasněžené stromy, ozářené odpoledním sluníčkem. Jiskřící snih, ještě neušpiněný nájezdem turistů dokonce i na cestě. Jelikož byla opravdu velká zima, podpořená silným větrem, naplánovala jsem si jen hodinový výšlap podle sjezdovky, krásným lesem. Půl hodinky nahoru, nezbytné odskočení za smrček / sakra, nemám papírové kapesníčky, hlavně, že o nich píši v otázce dne.. NO, nějak to dopadne:((( Dvacet minut opatrně dolů a už jsem v teple právě otevřeného autobusu...Byla jsem opravdu dobře oblečená i obutá, ale přeci jen, když jsem si sundala kvůli focení rukavice, pěkně mi zalezlo za nehty....Přijměte prosím pozvání za krásami Jizerských hor v zimě, hezky v teplíčku domova...Zdraví vás znova, bábinka Bertíkova.

 

Chumelí se chumelí,

padá snížek bílý,

otevřte si moje fotky,

mějte hezkou chvíli:))))        

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
Tak takovéto pohledy v Litoměřicích těžko uvidím. Pěkný výlet, Evo. Tu závěrečnou říkanku znám v trochu jiné podobě. Ale publikovat by zde nešla.
Marie Novotná
Hele, babi, davej bacha,je tam led, ten Tvůj krok, nechci aby se Ti smek'. Fotečky mne potěšily, ale krok můj je teď líný. Díky, zima jak má být.
Daniela Řeřichová
Díky za zasněženou pohádku.
Irena Mertová
Musí tam u vás být všude krásně...
Jitka Hašková
Díky za Bedřichov. Jezdívala jsem ke kamarádce do Liberce, autobusem jsme jely do Bedřichova, nandaly běžky a hurá na Novou louku, Kristiánov, Josefodolsku přehradu a sjely do Jablonce na tramvaj 11 a tou zpátky do Liberce. Je to tam krásné. Běhaly jsme i jinými směry a vracely se přes Bedřichov.
Naděžda Špásová
Tiše závidím, tohle u nás nemáme a asi ani mít nebudeme. Fotky jsou super, jen na sebe dávej pozor. :-)
Věra Ježková
Bábinko, díky za hezkou chvíli. Fotky jsou krásné. :-)
Anna Potůčková
Zde u nás si o sněhu můžeme opravdu jen nechat zdát. Ale o pár metrů výše na Hostýně z webovky vidím, že tam trochu pocukrováno je. Snad po Novém roce toto místo navštívím, ráda bych ale když tam bude sníh. Děkuji za hezké zimní fotky a za článek, kterým nám svůj výlet popisuješ.
Hana Nováková
Evi, krásný článek z povedené procházky. Bílý sníh - to si v nížinách můžeme jen nechat zdát. Fotky mi zprostředkovaly tu zimní nádheru, kterou jste si jistě užila i když vám mráz vlezl všude.
Vladislava Dejmková
Konečně trochu normální zima. Ne, že bych tak moc toužila po sněhu, ale k zimě to patří. Dík.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.