Příběh na 50 slov: Krmítko
foto: autorka

Příběh na 50 slov: Krmítko

29. 12. 2020

Celé týdny jsme se s kocourem těšili pozorováním veselých sýkorek, které k nám na lodžii létaly do krmítka. Potom je objevili holubi. Blýskavá cédéčka zavěšená na šňůrách je neodradila, divoce se dobývali do krmítka a sýkorky odehnali. Musela jsem nakonec dát krmítko pryč a milé sýkorky už nás skoro nenavštěvují.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Irena Mertová
Tady na pražském sídlišti moc ptáků nevidím... skoro zmizeli kosi, ale je tu spousta strak. Pak vidíme havrany, občas kavky, v parku sem tam nějaký vrabec, sýkorky. Asi tam bude i další ptactvo, já zas moc dobře nevidím. Mám je ráda všechny včetně holubů - tak teď budu chodit sypat semínka do krmítek v parku. Kouknu se tak maximálně na on-line Krmítko v záchranné stanici Makov :-) na netu.
Marie Novotná
Sypala jsem do krmítka celý rok. A opravdu se vyplatilo. Ani nespočitam kolik sýkorek , červenka, koňadra, a všude přítomní vrabci. stehlici, strnadi, zvonci. Slunečnici a lojove koule. Jedno na staré hrušce a druhé pod přístřeškem ve dvoře. Holubi i hrdličky jsou v zahradě,, ale na dvůr nelítají.
Irena Drob
Podle reakcí je vidět, že všude ptáčci ubývají, ještě před 4 roky přilétali brhlíci, čížci, krásní stehlíci, snad všechny druhy sýkorek, i dlask se objevil, kosy jsem odháněla a teď bych ho přivítala. Teď odháním hrdličky....
Dana Puchalská
Ano,holubi jsou potvory. Já s nimi taky bojuju.
Soňa Prachfeldová
K nám zase létají hrdličky celé hejno, odháním je, aby na malé sýkorky něco zbylo. A také ty jejich nepříjemné stopy na parapetu. Ale také mají hlad.
Jana Kollinová
Také jsem se potýkala s holuby a krmítko muselo jít pryč. Nevím, jak si to ptáci naznačí, ale první den byl u krmítka jeden holub a druhý den jich bylo pět. Na zábradlí mi nechávali špatně smývatelné "vizitky."
Libuše Křapová
Mně letos na krmítko chodí hlavně sýkorky -koňadry, modřinky a asi babka nebo lužní. Podle obrázku si jsou ty dvě podobné. Občas je tam prožene brhlík, ale to je všechno. Ještě předloni bylo návštěvníků krmítka mnohem více druhů
Eva Mužíková
Hezká fotodokumentace....Já krmím všechy ptáky. Do krmítka na stromě pro sýkorky, na zem pro ostatní. Na balkon létají jen vrabci a sýkorky....
Naděžda Špásová
Ten holub je krásný, ale jsou to vetřelci.
Jitka Hašková
Ireno, škoda, že se nenajde něco, co by ty holubi odehnalo. Je mi líto sýkorek. Moje babička je také krmila, zavěšovala pro lůj.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...