Jak jsem poslouchala Beethovenovu Měsíční sonátu

Jak jsem poslouchala Beethovenovu Měsíční sonátu

30. 12. 2020

Jak jsem poslouchala Měsíční sonátu Ludwiga van Beethovena

 

Úžasná melodie úžasného skladatele. Při takové hudbě člověka napadají také samé úžasné myšlenky o lásce, milencích, o krásném životě, vzpomínky na ty, kdo už odešli, i na ty, kteří teprve přijdou. Vaše duše ulétá se starými myšlenkami daleko a vrací se čistá, připravená nasát ty krásné, nové myšlenky, které se zrodily při poslechu této krásné hudby.

Zkusila jsem to doma, otevřela jsem internet a našla stránku, kde mám uložené krásné hudební věci,a to všech žánrů, ale odděleně, Když mám takovou snivou náladu jako dneska, kdy je po Vánocích, ale radovat se moc nemůžeme, protože zrádný corona virus nás drží v šachu. Radovánky už odezněly do ztracena, ještě nás čeká Silvestr a Nový rok. Ty bývají bujaré, zažila jsem jich hodně v nejrůznějších podobách, ale vždycky byli kolem nás další lidi, bývala zábava. O půlnoci se líbali i zcela neznámí lidé a přáli si štěstí do nového roku. Chodívali jsme domů „až k ránu, až k ránu, až bude bílý den…“

Myslela, jsem  když letos nikam ven nesmíme a zpivání také není dovoleno, že se toho ujme alespoň Česká televize a výjimečně připraví na večer zábavný program se zpěváky, herci a hlavně hudbou. Ráda na takové Silvestry vzpomínám. Koupila jsem si televizní program a jala se studovat.  Programový šéf české televize buď také dostal corona irus a je těžce nemocen nebo nějací lupiči vyloupili banku,  kde byly peníze na silvestrovský program a odnesli je. Jinak si nedovedu představit, že by povolil silvestrovský program, který je otištěný v Programu TV Revue, který odebírám. Tam totiž není   NIC. Tedy ne, že by stránky nebyly potištěné, to jsou, ale o mimořádném programu pro tento den, který budeme MUSET trávit doma, ani neslyšely. Takže tam nebylo NIC jako obvykle. Mě lehké opojení z poslouchání výše uvedené skladby se vytratilo. Žiji sama, tak mi televize a mobil dělají nepostradatelné společníky, zvláště v současné krizové době. Budu muset slavit programem z vlastnich zdrojů.

Stále je slyšet, kolik desítek či stovek herců a zpěváků nemá práci, proč je televize včas nezaměstnala pro silvestrovský program? Pokud si pamatuji, tak podobné akce se točí dávno před termínem. Teď povýšil pan Dvořák až do EU a bude mít na starosti kulturu. Třeba se tam něčemu přiučí.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Jurečková
Také jsem se vždy těšila na Silvestrovský pořad, ale v posledních letech jsem byla zklamaná.
Alena Švancarová
Já jsem letošního Silvestra měla parádního.Na ČT 1 jsem se dívala na Zázraky přírody.Byl tam Ivo Šmoldas,Lukáš Pavlásek,Sandra Pogodová,moc jsem se pobavila.Pak jsem přemýšlela jak dál.Oslava narozenin J.Bohdalové mě neoslovila tak jsem přeskočila na ČT 3.A u té jsem zůstala až do půlnoci.Písničky.scénky z let osmdesátých,mnozí interpreti už nežijí,byli tam mladí a bylo to moc pěkné.Kolik let jsem se o Silvestra u televize tak dobře nepobavila.Fakt dříve ta zábava v televizi bývala mnohem a mnohem lepší.
Zdenka Jírová
Také jsem poslouchala Nova Gold. Byl to asi jediný program se zábavným programem.
Soňa Prachfeldová
TV mám jako kulisu, včera jsem dala na Nova Golf a tam byl Silvestr z roku 2001. Kolik herců a zpěváků už nežije a čas opravdu se vepisuje do tváří. Nebylo to špatné.
Zdenka Jírová
Paní Havlová, asi jste mne dost nepochopila- mám Měsíční sonátu v počítači, tak si ji mohu přehrát kdykoliv a nešlo mi u životopisný film o L.van Beethovenovi, ale o zábavný silvestrovský program, kde by byly známí zpěváci, herci a vypravěči . Proto jsem psala, že budu muset si udělat program z vlastních zdrojů.
Marie Faldynová
Já se bez televize obejdu už přes 40 let, moje děti přehrávají na televizi filmy, které si sami vyberou. Dnes to není problém alespoň pro ty mladší, já preferuji Rádio7
Zuzana Pivcová
Hudbu včetně Beethovena kdykoliv, nejen o vánocích. Dokáže mi dělat svátečním každý den. Děkuji.
ivana kosťunová
Zdeni- pochybuji o tom. Ale je to příležitost pro nás- dokázat, že se umíme bavit sami. Přehraj si z youtube nějaké filmy, scénky, hudbu, a bude to Silvestr jak má být. Možná až si zítra otevřeme Íčko, mohli bychom si nějaké zdařilé nahrávky posílat, hlavně si nekazit náladu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.