Fotoreportáž: Tak to prostě je.
Foto autorka

Fotoreportáž: Tak to prostě je.

31. 12. 2020

A máme tady předposlední den v roce 2020.  V roce, který nám víc vzal než dal, a utěšovat se tím, že všechno zlé je pro něco dobré, není na místě. Tady se spíš hodí rčení, že nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být hůř. Ne, nehodlám psát ve rčeních a příslovích.  Na druhou stranu čekat od zarytého pesimisty něco optimistického by taky nebylo na místě.

 Včera, 29.12.20, jsme si vyjeli na kontrolu zahrady, foťák jsem si pro jistotu vzala s sebou. Bylo zamračeno, ale místy probleskovalo slunce, tak jsem si něco vyfotila, ale cestou domů, když jsme přijížděli k Benešovu mostu, se slunce opřelo o Mariánskou skálu a Mariánský most, že mi nedalo ani moc práce řidiče nasměrovat trochu jinam, než domů. Z fotek jsem měla opravdu radost a běhat sem a tam mě fakt bavilo.

Tak, abych to uzavřela. Nejsem věřící, tak by mi bylo žinantní někoho nabádat k lásce k bližnímu svému, říkat nemocnému rčení „ věř, a víra tvá tě uzdraví“ je pěkná hloupost, zažila jsem to na vlastní kůži. Ten, kdo mě zná, ví, že nemám ráda lhaní jako takové, ano, někdy je tzv. milosrdná lež nutná.  U nás byl konec roku ve znamení slz. V listopadu to byla naše milovaná čivava a včera to byl milovaný kůň naší dcery.  Jsou mezi námi tací, kteří se nad tím podiví a ušklíbnou, ale vím, že je tu více těch, kteří takovou ztrátu také osobně zažili.

A proč jsem to napsala? Protože sdílená bolest je poloviční bolest. Snad vám udělají radost fotky a přeji nám všem, tedy i škarohlídům, rok 2021 lepší a šťastnější.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
K životu patří radosti, ale i smutek a starosti. A jak se píše, sdělená radost- dvojnásobná radost. Sdělená starost - poloviční starost. Není všem dnům konec, věř že bude zase dobře.
Jana Hošková
Soucítím s vámi, Naďo ! Já těžce nesla i odchod našeho morčete, natož koně !!! Morčata máme pochována na zahradě, koně bychom tam asi nevměstnali...jinak díky za hezké fotky - připomněly mi má studentská léta strávená v Ústí a místa, která také znám ! :-))
Jana Kollinová
Znám tu bolest z odchodu milovaných a je jen malý rozdíl mezi tím, zda jde o blízkého člověka nebo milovaného čtyřnohého člena rodiny. Alespoň já to tak vnímám a myslím si, že k Vám by se hodila mnohem optimističtější varianta rčení, než uvádíte v příspěvku: "Tady se spíš hodí rčení, že nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být hůř.. " Nabízím rčení : ..a bude líp! :-)))))
Alena Vávrová
Ahoj Naďo, velice oceňuji Tvoji upřímnost a vyjadřuji svoji lítost nad ztrátami, co vás postihly. Je dobře, že ses z toho vypsala, to každý nedokáže. Zároveň přeji, a to nejen Tobě, ale nám všem, hlavně zdraví a aby bylo brzy opravdu povšechně líp. P.S. A nový foťák ať stále dobře fotí a máš ze svých snímků radost.
Anna Potůčková
Nadi ráda jsem si Tvůj článek přečetla a vím sama jaké to je, když zemře zvířátko, které je součástí naší rodiny. Cítím s Tebou, vím jak Ti je a určitě Tebou soucítím. Každý jsme nějaký, jeden věří, druhý nevěří...to ale nic nemění na tom, abychom se k sobě navzájem nemohli chovat lidsky. Do Nového roku Tobě a všem okolo Tebe přeji aby rok 2021 byl mnohem lepší, než to bylo letos. Kéž jsou před námi jen samé krásné, klidné a pohodové dny, týdny a měsíce......
Daniela Řeřichová
Děkuji za článek a pěkné fotografie. Ano, život nám přináší a také bere. Po ztrátě blízké bytosti či zvířátka zůstává trvalá jizva. Proto považuji tento portál za velmi cenný, že můžeme navzájem sdílet pocity radosti i smutku. Přeji dobrý rok 2021.
Zuzana Pivcová
Milá Naďo, jsem ráda, že jsi právě taková, jaká jsi. Patřím k těm, kteří ztráty milých zvířátek (z lidí už mám jen sestru) nesou velmi těžko, takže s Tebou soucítím. Budu se s Tebou těšit na hezké dny, které také přijdou. Neber to, prosím, jako planou útěchu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.