Z obyčejné či staré komody se dá udělat umělecké dílo. Stačí umět trochu malovat
FOTO: pinterest.com

Z obyčejné či staré komody se dá udělat umělecké dílo. Stačí umět trochu malovat

4. 1. 2021

Malování na nábytek je disciplína, která není příliš rozšířená. Zvládnou ji však i průměrně nadaní kutilové a výsledky bývají dechberoucí. Ideální je začít s různými skříňkami či komodami.

Informace o tom, jaké barvy jsou vhodné pro malbu na dřevo či jeho různé náhražky, se dají získat běžně na internetu nebo v prodejnách pro kutily, nabídka jich je obrovská. Pak už stačí zapojit fantazii a zručnost.

Někdo se pro začátek spokojí s natřením staré skříňky, která chátrala někde ve sklepě. Pak si na ní zkusí namalovat nějakou dekoraci. A skončí to třeba tím, že se z té staré skříňky stane malé umělecké dílo, které chodí obdivovat celá rodina. Její tvůrce pak slyší: my jsme našli v garáži taky takovou starou ošklivou komodu, nechtěl bys nám ji pomalovat?

Někteří lidé si kupují jednoduché nenatřené dřevěné komody v obchodních řetězcích a pak si je doma sami dekorují. Dají se na něj použít i nejrůznější nálepky, různé způsoby malby a lakování.

Pro někoho je takový kousek poněkud kýčovitý, pro lidi, kteří mají rádi odlišnost a netuctovost se naopak taková malovaná komoda může stát dominantou jejich bytu.

Tady je malá inspirace, co všechno šikovní lidé dovedou z naprosto obyčejného nebo starého kusu nábytku vytvořit.

hobby vybavení bytu
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Ano,kdo umí malovat ten se tzv.doslova vyřádí. Já bych takovou komodu určitě nesvedla,ale podobnou jsem viděla v jednom místě obchodě s nábytkem. Ovšem při pohledu na cenovou mně málem omývali.
Martina Růžičková
Zajímavý nápad. Ale na tak velkou plochu bych si netroufla, musím zůstat u kamínků :-).
Josef Borecký
Velice inspirativní článek krása
Helena Přibilová
Zajímavý nápad, který možná vyzkouším. Jen je třeba přihlédnout k vybavení bytu, jaké jsou v něm doplňky a celkové barevnosti, aby výsledek nepůsobil "přeplácaně".
ivana kosťunová
Je to krása-ale nejsem Ema Srncová, tak se do toho raději pouštět nebudu.
Daniela Řeřichová
Malovat moc neumím, ale na chalupě mám starší nábytek upravený formou decoupage, to mě baví.
Danka Rotyková
Takový jeden kousek oživí celou místnost, líbí se mi to. Když jsme se s manželem zařizovali, zrenovovala jsem si starý nábytek po tchýni do ložnice v šedobílém dekoru. Byl to ten nejhezčí pokoj z celého bytu.
Marie Měchurová
Tak to je bomba, moc se mi to líbí !!
Martin Vrba
Ano taková skříňka, jako je například na obrázku v první řadě ta zelená nalevo s tygry by určitě dadala konečně ten správný šmrnc mému, jinak pěknému, ale strohému bílému pokoji s moderním nábytkem z obchodního domu IKEA. Dal bych na ní velkou barevnou televizi, a když bych televizi vypnul, tak bych nebědoval nad černobílým světem a ponořil se do snů – do toho zeleného pralesa na té skříňce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%