Vánoční návštěva: co připravit, aby se u vás hosté cítili jako doma
FOTO: nabytek-forliving.cz

Vánoční návštěva: co připravit, aby se u vás hosté cítili jako doma

17. 12. 2020

Čekají vás o svátcích tradiční návštěvy a rádi byste své blízké co nejlépe pohostili? Poradíme vám, co dělat, aby se jim u vás líbilo.

Zařiďte pohodlné sezení

Každá návštěva bude nadmíru spokojená, když po uvítání nabídnete příjemné sezení. Obzvlášť po dlouhé cestě si všichni rádi odpočinou v pohodlném křesle nebo na pohovce. V případě většího počtu lidí skvěle poslouží dobře tvarovaná kancelářská židle. Mladším hostům postačí sedací vak nebo velký polštář.

Chcete hostům dopřát příjemné pohodlí? Nabídněte jim taburet, o který si mohou opřít nohy a ulevit tak unaveným končetinám. Na některé taburety si můžete dokonce přímo sednout. Připravte také měkké polštářky a velkou deku nebo pléd, ať se mohou zimomřivci zahřát.

Uvařte dobré jídlo, které chutná všem

Očekáváte příjezd rodiny či přátel na svátky? Pak nejspíš připravujete bramborový salát, rybí polévku, vánoční cukroví a další chuťovky. Naplánujte si, jaké pokrmy budete vařit a sepište nákupní seznam, abyste měli dostatek surovin. Myslete i na to, že návštěva s sebou může přivézt své vlastnoruční výtvory a potěšit vás chutným cukrovím, vánočkou a dalšími dobrotami. Proto si nechte ve spíži či lednici trochu prázdného místa.

Co s nečekanou návštěvou?

Nečekaná návštěva vás nezaskočí, když budete mít přichystané malé občerstvení, jehož příprava vám zabere jen minimum času. Kromě vánočního cukroví myslete na zásobu sýrů, uzenin a pečiva na výrobu obložených chlebíčků nebo jednohubek. Pokud vám některé suroviny chybí, stačí pokrájet na talíř ovoce, případně zeleninu. Hosty potěšíte také oříšky, olivami, krekry nebo jinými slanými pochutinami. K pití se hodí čistá voda s citronem, čaj, káva, víno a nealkoholické nápoje.

Připravte místo na přespání

Pokud u vás budou rodinní příslušníci trávit noc, myslete na jejich pohodlí i během spánku. Nemáte-li pokoj pro hosty, postačí rozkládací sedací souprava, kde se vyspí dva dospělí lidé, často i s malým dítětem. V případě, že nemáte rozkládací pohovku, nebo potřebujete uložit ke spánku více lidí, stačí náhradní matrace, kterou povléknete a položíte na zem. Mírné nepohodlí většinou nejlépe zvládají teenageři a odrostlejší děti, pro které může být spaní na zemi dokonce příjemným zpestřením.

Vymyslete program

Jestliže se u vás rodina zdrží po celé svátky, nebo se dokonce rozhodne setrvat až do nového roku, může zejména u dětí hrozit nuda. Promyslete proto předem, co byste mohli během volných dní podniknout. Doma můžete hrát stolní hry a sledovat pohádky. Za hezkého počasí jsou ideální procházky po okolí, výlety do přírody nebo třeba sáňkování na nejbližším kopci.

A jak se na vánoční návštěvy chystáte vy? Napište nám do diskuze.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.