Nevydařený konec i začátek
FOTO: autorka

Nevydařený konec i začátek

16. 1. 2021

To pořadí je správné. Vysvětlím. Ale pěkně popořádku. Na stříbrnou neděli 13. prosince byla moje dušička v peříčku. Cukroví napečeno, dárky obstarány, potraviny na vánoční svátky nakoupeny a byt téměř uklizen. Paráda.

Radost mi však vydržela jen do odpoledních hodin, kdy jsem musela ulehnout. Zimnice byla vystřídána horečkou a přidal se dusivý kašel. No což. Pár dnů si poležením. Nejsem pověrčivá, ale že by na té třináctce něco bylo? 

Za dva dny onemocněl i manžel Vladimír. Ráno odešel k zubní lékařce, domů se vrátil bez jedné stoličky a s antibiotiky. Horečky a pocení jsme považovali za reakci na zákrok.

V následujících dnech se náš zdravotní stav nelepšil, spíše naopak. Po týdnu bylo jasné, že to sami nezvládneme. O pomoc jsem požádala naši lékařku. Když jsem ji ujistila, že jsme neztratili čich, tak mě pozvala do ordinace. Po vyšetření jsem odcházela se dvěma recepty. Pro Vladimíra silnější antibiotikum a pro mne antibiotikum na zánět průdušek. Paní doktorka se loučila prosbou: „Za dva dny zavolejte, jak se vám daří“.

Nezabraly antibiotika, Paralen ani zábaly. Paní doktorka pojala podezření na Covid a sdělila: „Přijede k vám odběrová sanitka, výsledky stěrů se dovíte následující den a ihned mě informujte“. Celý Štědrý den jsme očekávali zprávu z hygienické stanice marně, jobovka přišla na Boží hod. Oba pozitivní a karanténa do 4. ledna. Naše paní doktora poslala instrukce, co máme dělat, kdyby se zdravotní stav nelepšil či dokonce zhoršil.

A zhoršení skutečně nastalo u Vladimíra, převoz do nemocnice byl nutný. Třináct dnů nesměl opustit lůžko, dýchání podporoval neustálý přívod kyslíků, jeden den byl dokonce na JIP-ce. Desátého ledna byl z nemocnice propuštěn, ale v žádném případě mu nebylo hej. S obtížemi zvládl ujít čtyři metry, dnes (po čtyřech dnech) je to už metrů dvacet.

Vánoce jsme neměli, nebyli jsme schopni ani nastrojit stromeček. Dárky pro naše blízké jsou stále ve skříni a rodinná sešlost bude bůhví kdy. Jen my dva jsme dostali nechtěný dar. Ani nevíme, komu máme za něj poděkovat. Když nám oběma bylo hodně zle, tak jsme si slíbili, že budeme bojovat, prevíta porazíme a do jara se zotavíme. Musíme. Dostaneme totiž ten nejkrásnější dar. Nevíme a ani nechceme vědět, zda to bude vnuk či vnučka. Ach, my se budeme mít.

Přeji všem pevné zdraví a žádnou zkušenost s Covidem.

koronavirus Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 39 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Oba se opatrujte a hezky uzdravujte. Nepochybuji, že svůj slib splníte a prevíta porazíte, abyste se mohli s vnoučaty radovat a mláďátko brzy v náruči pochovat. :-)
Jan Zelenka
Dejte se zase do pořádku, s tím prevítem se musí bojovat. Je moc fajn, jak jste to přečkali. Přeji trvalé uzdravení. Vláďovy komentáře tu chybí.
Hana Polednová
Aničko a Vladimíre, ze srdce vám přeji už jen dobré a jste stateční, jak jste to ustáli. Hlavně strach o Vladimíra Ti musel hodně přitížit, ale nyní už je vše na dobré cestě. To nejkrásnější vás oba čeká a to je i důvod, abyste si to vnoučátko mohli už ve zdraví náramně užívat.
Anna Čípová
Milí přátelé, děkuji za dojemné komentáře a přání. Vladimír stále "bojuje", já potřebuji zvýšit kondici. Bude lépe, ale kdy? Mějte krásné dny bez zdravotních potíží.
Dana Puchalská
Aničko, četla jsem článek nadvakrát. A pořád jsem si říkala,těchto snad ani není pravda. Držím oběma palce. A už hlavně že Vladimír je doma z nemocnice .
Eva Mužíková
Aničko a Vladimíre, prošli jste těžkými dny. Přeji, aby bylo co nejdříve oběma dobře na těle. Duši vám určitě posiluje očekávaná událost. Hodně a hodně sil oběma.
Eliška Murasová
Andulko, docela jsem se o vás bála a moc mě těší, že už je lépe. Přeji všecičko dobré! Brzký návrat k běžným starostem. A nechť vám pomáhá to velké těšení se na robátko.
Mirka Motyková
Aničko, jen vše dobré, hodně sil Tobě i manželovi. Půjde vše jen k lepšímu.
Elena Valeriánová
Aničko, mé oči plavou v slzách a jsem velmi ráda, že už vám je oběma lépe. Kousek z toho vašeho trápení jsem prožívala s vámi a každý den jsem doufala v lepší zprávy. Stalo se. Nejlepší zpráva na závěr je ta o narození maličkého stvoření do vaší rodiny. Přeji vše dobré.
Jarmila Komberec Jakubcová
Aničko to je moc smutné, ale určitě už bude jen vše lepší a oba na jaře budete zase fit- Já Vám to oběma přeji z celého srdce. Opatrujte se, věřím, že snad i dojde jednou na sraz íčkařů a opět se všichni ve zdraví setkáme.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...