Na procházce v Letenských sadech
Úvodní foto: autorka

Na procházce v Letenských sadech

17. 1. 2021

Slunce nepřicházelo, sníh nepadal a já jsem už moc potřebovala pohyb. Vyjela jsem tedy dopoledne na osvědčené místo, na Letnou. Vystoupila jsem u Sparty, abych se podívala na bruslení. Bylo tam několik dětí s rodiči. Pohled na ně, s Pražským hradem v pozadí, mě potěšil. Odtamtud jsem se vracela směrem k Letenskému zámečku, který získal loni novou fasádu, v původní barvě. Jako novorenesanční výletní restaurace byl postaven v roce 1863.

Viděla jsem skupinku cvičících žen, potkávala maminky s dětmi, děti z mateřské školy na vycházce, pejsky s doprovodem. Potěšila mě žluna odpočívající na trávníku, mlsající sýkorka a veverka na stromě.

Dívala jsem se na město pod sebou, krásné i v lednové mlze. Pokračovala jsem k budově bývalého Expa. Prošla jsem platanovou alejí, kterou ráda fotí Martina. Nakonec jsem se zastavila u kostela sv. Klimenta, nejstarší dochované sakrální stavby na území Prahy 7. Hodinová procházka mi udělala velmi dobře.

Budu ráda, projdete-li se se mnou.

 

Foto: autorka

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Věrko, vím že mi nepřísluší hodnotit Tvé fotografické schopnosti. Ale zdá se mi, že jsi se velmi vypracovala, fotíš více a hlavně krásně. Ta veverka je nádherná. . U nás v parku jich je spousta, ale nikdy se mi tak hezký záběr nepodařil. Ráda jsem se s Tebou prošla..
Věra Ježková
Děkuji. Mám radost, že se vám líbí i obyčejná procházka v Praze, blízko mého bydliště.
Anna Potůčková
Věrko díky za tuto procházku, při které jsem alespon virtuálně mohla být s Tebou také
Václav Soukup
Už se těším na jaro, až tam rozkvetou stromy a budeme si moci sednout na zahrádku malé " hospůdky " a vychutnat si jedno pivo nebo kávičku.
Naděžda Špásová
Věrko, plně tě chápu, procházky jsou zapotřebí a tvoje byla, podle moc hezkých fotek, určitě parádní. :-)
Jana Hošková
Moc hezké záběry. Líbila se mi platanová alej, ani nevím, že tu v Praze nějaká je :-))
Hana Nováková
Věro, děkuji za procházku
Helena Votíková
Krásná procházka. Platanová alej je parádní. V restauraci Expo jsme měli slavnostní oběd po složení pionýrského slibu, pak jsme se jeli podívat na letadla do Ruzyně. Jaj, to už je hodně dávno.
Irena Mertová
Hezká procházka. Když jsem bydlela na Starém Městě, jezdila jsem tam s kočárkem na procházky.
Jitka Hašková
Krásná procházka, Bruselská restaurace ve mě vyvolala vzpomínky, když jsme tam mívali oslavy z výzkumáku na Žižkově, kde jsem pracovala.Původní výstavní Bruselský pavilon byl ve Fučíkárně (Výstaviště), bohužel už je zbouraný. Budova restaurace je poslední ze dvou budov z Výstavy Expo 58. Po roce 19990 se nenašel nikdo, kdo by chtěl restauraci provozovat, prý byla prodána firmě, která tam má kanceláře. Měla by patřit mezi památkově chráněné budovy. Na Expu 58 jsme měli velký úspěch, můj strýc v tě restauraci pracoval.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...