Spouštíme nové soutěže roku 2021
Ilustrační foto: pixabay.com

Spouštíme nové soutěže roku 2021

24. 1. 2021

Jak jsme slíbili na sklonku loňského roku, i letos bude na portále i60 probíhat celá řada nejrůznějších soutěží. Nové formáty soutěží teprve chystáme, a tak letošní soutěžení odstartujeme tradičním literárním kláním a zimní fotosoutěží. A do hry vrácíme opět "Počin týdne".

Soutěž pro ty, kdo rádi píší
Začínáme vyhlášením témat na následující měsíc. Každý registrovaný čtenář může vložit do soutěže prostřednictvím svého profiu až tři soutěžní příspěvky na každé z témat. Redakce na konci měsíce nominuje celkem 10 soutěžních příspěvků do finále, které rozhodnou hlasováním sami čtenáři. Ti vyberou tři soutěžní příspěvky, jejichž autorům zašleme ceny od našich partnerů (knihy, kosmetiku či jiné věcné dárky). Soutěž končí 24. února 2021, od 25. února do 28. února pak čtenáři budou hlasovat. Vítěze vyhlásíme v neděli 28. února v podvečerních hodinách.

Tady jsou témata:

Novoroční předsevzetí
Dali jste si letos nějaké novoroční předsevzetí? Jak se vám jej daří dodržovat? Jak dopadla vaše předsevzetí v minulých letech? Přinesla vaše novoroční předsevzetí nějaké veselé zážitky? Sepište na téma Novoroční předsevzetí povídku, příběh, glosu...

Z nouze ctnost
Naše země se ještě stále nachází v nouzovém stavu. Jak se vám v něm žije, jak snášíte dlouhotrvající opatření a obavy z nakažení? Může přinést nouze i nějaká pozitiva? Nejedná se však pouze o "koronavirové" téma. "Z nouze ctnost" můžete pojmout i jiným způsobem, které vás napadne. Možná i vy sami jste někdy v životě zažili situaci, která odpovídá tématu.

Můj vzor
Třetím tématem je "Můj vzor". Kdo byl vaším vzorem v mládí? Snažili jste se někdy chovat či žít podle svého vzoru? A zůstal někdo vaším vzorem i nyní v seniorském věku?

Soutěž pro ty, kdo rádi fotí
Také pro naše čtenáře fotografy máme soutěž. A samozřejmě, že půjde o téma spojené se současným ročním obdobím.

Tři podoby zimy
Toto je téma první letošní fotosoutěže. Každý registrovaný čtenář může do soutěže vložit tři autorské snímky, zachycující letošní zimu. Jaké podoby zimy si vyberete, to necháme na vás či spíše na přírodě - zasněžená krajina, mrazivá zima či blátivá podoba zimy? Necháme se všichni překvapit.

Fotosoutěže se mohou zúčastnit všichni registrovaní čtenáři portálu i60. Každý soutěžící musí do soutěže vložit tři autorské fotografie na téma Podoby zimy. Snímky musí být vlastní (nesmí být staženy z internetu), přičemž podmínkou je uvést, kdy byla fotografie pořízena a co je na fotografii zachyceno (Příklad: Děti sáňkují na Soláni).

Čtenáři mohou soutěžícím udělovat hlasy, a to tak, že každý registrovaný čtenář má k dispozici dvacet hlasů, které může rozdělit mezi libovolný počet fotografií s tím, že jedné fotografii může udělit maximálně pět hlasů. Hlasy jsou však jen orientační. Redakce bude hodnotit sérii tří fotografií jako celek. Na konci soutěže tedy vybere tři autory sérií snímků, kterým pošle jako cenu knihy či audioknihy.

Fotosoutěž začíná právě teď a potrvá do 15. března 2021. Vítěze fotosoutěže vyhlásíme v neděli 21. března v podvečerních hodinách.

Soutěžní fotografie můžete vkládat na tomto místě.

Počin týdne
Vracíme "do hry" také Počin týdne. Každou neděli ohodnotíme za aktivity na portále i60 miniálně jednoho z čtenářů. Posuzovat budeme nejen články, ale i mimořádné fotografie v sekci Foto dne či jiné aktivity - například zajímavé náměty na další naše literární soutěže, pomoc při organizaci akcí pro naše čtenáře apod. Počinem týdne může být vyhlášen i příspěvek, který čtenáři vloží na portál do literární soutěže.

Věříme, že se do jara náš život zase vrátí do normálu a že budeme moci organizovat nejen on-line aktivity, ale i společná setkání, výlety a další akce.

Buďte zdrávi!

čtenáři fotografování soutěž
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Děkuji za vysvětlení pravidel fotosoutěže. Věro, bláta máme i u nás dost a dost, ale představuji si vítěznou blátivou sérii :) Kdo ví, třeba zima přijde v březnu.
Věra Ježková
Vyhlášení témat mě potěšilo, jedno si snad vyberu. Je zajímavé, že nedávno mě napadlo položit „můj vzor“ jako otázku dne. Ale neudělala jsem to. Zimní fotky jistě nebudou, kde bych je vzala.
Jan Raška
Dobrý večer, letošní zimou myslíme zimu, která začala 21. prosince. Tři fotky mohou být z různých období, ale i různého místa.
Eva Mužíková
Já informaci o fotosoutěži chápu tak, že mohou být vloženy fotky pořízené od 21. prosince 2020 do 15.3.2021. Že za sérii jsou považovány všechny tři tyto fotky, nehledě zda jsou pořízeny v jeden den, či v rozmezí údaného období... Tak jsem to pochopila já hned po přečtení a věřím, že se nemýlím....
Hana Práglová
Děkuji.!! Zase se máme nač těšit!!!!
Soňa Prachfeldová
Díky za vypsaní nových soutěží. těším se na naše příspěvky.
Hana Rypáčková
Takže letošní zima je prostě právě probíhající zima? Fotky smí být už i ty prošlé soutěží FD ? Snad se to dozvíme..
Dana Puchalská
Už se těším na příspěvky do soutěží.
Eliška Murasová
Zima přece začala 21. prosince a končí 20. března 2021, tak bych to chápala já. Ale netvrdím, že není myšleno jinak... Sérii bych take potřebovala detailněji vysvětlit. Přeji hodně štěstí psavcům i fotografům!
Alena Tollarová
Mám dotaz k zadání fotosoutěže. Letošní zima začala 1. ledna nebo dnem vyhlášení soutěže? Úplně nerozumím tomu, jak je myšlena série. Znamená to série fotek z jednoho dne a z jednoho místa, resp. akce? (viz příklad Děti sáňkují na Soláni) nebo např. Říp blátivý, Říp zasněžený, Říp mlhavý, focené pokaždé jindy? Všem, kteří se soutěží zúčastní, přeji dobře nabroušené pero a dobré světlo!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%