V Česku jako na Orwellově farmě. Čínský vir prověřuje nejen naši imunitu, ale i charaktery
Orwellova prasata. FOTO: pixabay

V Česku jako na Orwellově farmě. Čínský vir prověřuje nejen naši imunitu, ale i charaktery

26. 1. 2021

Všechna zvířata jsou si rovna, ale některá jsou si rovnější. Toto přikázání z Orwellovy Farmy zvířat hezky sedí na počínání současných papalášů, kteří v době nouzového stavu káží vodu, ale tajně pijí víno v zavřené, pardon, pro ně otevřené restauraci.

První místopředseda Hnutí ANO Jaroslav Faltýnek s ministrem zdravotnictví za Hnutí ANO Romanem Prymulou domlouvají s dalšími kumpány kšefty v podniku pro lobbisty v době nouzového stavu. A teď si na narozeninové párty bývalého poslance a socanského kmotra Petra Bendy ťukají na zdraví bývalý premiér Jiří Paroubek s bývalým policejním prezidentem Vladislavem Husákem, bývalým českým hokejovým reprezentantem a současným "ministrem sportu" Milanem Hniličkou a dalšími pohlaváry.

Na druhou stranu ve stejný den se dozvídáme, že majitel ústecké restaurace Veranda Radek Žďárecký byl odveden policí v potech a skončil v cele předběžného zadržení poté, co se připojil k výzvě iniciativy Chcípl PES a otevřel svou restauraci ve snaze zachránit svou živnost.

Nedivím se restauratérům, kuchařům, číšníkům, provozovatelům lanovek a vleků, majitelům malých obchůdků, že už mají veškerých vládních opatření po krk. PES už pár měsíců štěká o sto šest, ale vyvolení si hůl najdou..

Jak může Hnilička vyjednávat pro tisíce profesionálních sportovců a statisíce amatérských sportovních nadšenců zmírnění opatření, když sám se chová slušně řečeno nesportovně? Může vysoce postavený policejní úředník dávat rozkaz svým podřízeným, aby vyháněli hosty z tajně otevřených restaurací a sám si hodovat ve společnosti politické a byznysové smetánky?

Podobně je to s očkováním. Já, více než sedmdesátník, si budu muset na vakcínu ještě pár měsíců počkat, ale o dvacet či třicet let mladší lidé už naočkovaní jsou. Jenom proto, že mají funkci, známé jméno nebo dobré známé. A ty si, obyčejný smrtelníku, klidně pojdi!

A pak, že v Česku v době nouze chcípl pes. Kdepak, o zábavu se nám starají naši novodobí papaláši. Kdo ví, čeho se ještě dočkáme.

Každopádně čínský vir pořádně prověřuje nejen naši imunitu, ale i naše charaktery.

 

glosa koronavirus politika
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Může se nám to líbit a nebo nelíbit, každý jednotlivec se chová podle vlastního rozhodnutí a bohužel, mnohdy hraje velkou roli touha po moci. Nejprve mocní vyvinou v laboratoři virus, pak jim "omylem uteče" a ejhle, ber kde ber, je třeba vakcinovat. Co na tom, že vakcína není odskoušená, hlavně, že jde na odbyt. Udělat dobrou kampaň a následně pokusné králíky udělat ze seniorů a nemocných, vyjde mnohem levněji. Hlavně že peníze se točí a co na tom, ze ne na užitečné věci.
Radovan Cakl
Hnilička ale dokázal to, co se ještě asi nikomu nezdařilo. Odboural rivalitu pražských S, oba kluby ho odsoudily. Navzdory Martinu Malíkovi, který za FAČR Hniličku podpořil.
Danka Rotyková
Souhlasím, je to hanba, že jsme se ještě nezbavili papalášů. Asi tonani nejde, lidi jsou pořád stejní. Ale líbí se mi, že se to teď alespoň zveřejní a odsoudí. Ti dotyční to zřejmě vůbec necítí. Mají zřejmě zakrnělou emoční inteligenci, tudíž jsou k politování a ani o tom nevědí.
Milan Sova
Radovan Cakl: mě se líbí, jak se ukazuje, kdo je na Hniličkovo penězích závislej a kdo ne :-)
Radovan Cakl
Nezbývá než souhlasit: Milan Hnilička by po víkendové oslavě v teplickém hotelu měl podle bývalého vynikajícího hokejisty Jiřího Hrdiny rezignovat i na post předsedy Národní sportovní agentury (NSA). „Když udělám takovou botu, musím za to nést důsledky. A tím je odstoupení z funkcí a odchod z veřejného života,“ říká v rozhovoru pro Sport.cz mistr světa z roku 1985, trojnásobný vítěz Stanley Cupu a dlouholetý skaut Dallasu Stars v NHL Jiří Hrdina. S jeho názorem nesouhlasí Jaromír Jágr, Barbora Špotáková, Radek Štěpánek, a s nimi i řada profesionálních sportovních klubů. Aby ne, vždyť se bude rozdělovat pro sportovní kluby 11 miliard korun, a v tom má Hnilička, jako předseda NSA, značný vliv. "Vracíme se do doby před rokem 1989, kdy byli lidi, kteří si mohli dovolit všechno, a pak zbytek, který na ně vydělával", říká Jiří Hrdina v článku pro Sport.cz.
Lenka Kočandrlová
Pokud nebudou opravdu mastné tresty pro provinilce a hlavně zveřejněné ve sdělovacích prostředcích,aby to každý slyšel/viděl,potud si někteří budou dovolovat všemožné výstřelky...Možná by nebylo na škodu,kdyby nedodržovatelé nařízení vykonávali tresty fyzickou pomocí těm chudákům ,co jsou velmi nemocní na covid. Možná by se jim hned první den otevřely oči...
ivana kosťunová
A není to tím, že politika přitahuje lidi s určitými charaktery ? Myslím, že tady výjimečně zafungovala dobře i naše média.
Irena Mertová
Lidi jsou pořád stejní, celé věky. Nové pro nás je, že se to může zveřejnit a dozvíme se to, což je dobře ...
Soňa Prachfeldová
Lidé jsou pořád stejní jen doba hodně jiná, to, že smetánka žije jinak, než většina lidí,to bylo, je a bude. A protekce nikdy nevymizí. Hlavně ať už je obrat k lepšímu.
Dana Divišová
Souhlasím s Monikou a Pepem. Problémy máme pořád stejné, jen je na ně víc vidět. Vždycky žili mezi námi rovní a rovnější. A nemusíme jít hluboko do minulosti, stačí doba porevoluční. Občany nelze vyměnit. Papaláši se nám mění každé čtyři roky , známosti a kamarádi přetrvávají léta. Jen příklad kuponová provatizace. Souhlasím i s Věrou. Můj vnuk od konce září ve školce měl 2x prazdniny a třikrát karanténu. Virus tady je a bude pořád, můžeme se navzájem dohadovat, ale pokud nebude dost vakcíny, tak se k normánímu životu neposuneme. Jinak to ekonomicky tento stát neutáhne.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...