Novoroční předsevzetí
Foto: autorka

Novoroční předsevzetí

4. 2. 2021

Do nového roku mám předsevzetí, ale z donucení. Strašně ráda jsem navštěvovala malé obchůdky s oblečením. Velké supermarkety mě nezajímaly. V malých obchůdkách jsem se úplně vyžívala, a i když jsem si říkala, že se jenom podívám a nic nekoupím, tak jsem nevydržela. Měla jsem dojem, že právě tento kousek oblečení mít musím, i kdybych neměla co jíst. Nanosila jsem toho domů opravdu hodně. Někdy, když jsem si to doma vyzkoušela, se mi to přestalo líbit a byla jsem zklamaná. Něco jsem nosila ráda a něco zůstalo ve skříni na takové co kdyby.

Teď, když jsem zestárla, jsem myslela, že mě ta vášeň opustí sama, hlavně z nedostatku finančních prostředků, ale i z toho, že na starší tělo věšet mladistvé oblečení opravdu nejde. No, ale vždy jsem si něco přinesla. Skříně mám plné a zrovna dnes jsem se rozhodla, že to protřídím a něco vyhodím. Otevřela jsem skříně, ale zase je zavřela, protože co kdyby.

No a vidíte, vášeň je pryč. No, není to asi úplné předsevzetí, které se budu snažit dodržet a nic hezkého si nekoupím, ale nemožnost si to koupit, protože není kde. Obchůdky jsou zavřené a dívají se na nás jenom opuštěné, slepé výlohy, Tak je to vlastně předsevzetí? Myslím, že pro mne jenom veliký smutek.

PS. Na obrázku vám ukazuji jenom svoje zimní bundy a vidíte, že je jich dost. Ostatní ošacení jako bundy jarní, boty, kabelky, svetry, kalhoty, šaty  a spodní prádlo vám raději ukazovat nebudu. Ale vlastně je fajn, že jsem zásobená, protože obchůdky už se možná neotevřou nikdy a já to předsevzetí určitě budu moci dodržet. Ale slza ukápla!

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Určitě se Hanko zase otevřou a já budu také s chutí šmejdit, co si koupím. I když moje skříň by též potřebovala pročistit. Ale připadá mi, že už nemám co na sebe.
Anna Potůčková
Pěkný článek. U nás mají otevřeno Vietnamci a tam se dá koupit i nějaké to ošacení. Já asi budu třídit při stěhování - kdoví co vše se vyhodí nebo přemístí do kontejneru pro potřebné.
Daniela Řeřichová
Mám podobnou obsesi. Na jaře vyměňuji zimní oblečení za letní a ukládám do vaků. Nicméně vždy při této činnosti naplním i jeden pytel pro charitu. A stejně pak pokukuji po nových módních trendech.
ivana kosťunová
Ale to je moudré rozhodnutí, nic nevyhodit. Žádný módní trend vás nemůže překvapit, na každý budete připravená. Jste šťastná žena, protože se vám zřejmě nezměnila postava. :))
Zdenka Soukupová
Na článku od Hanky a příspěvku od Honzy je přesně vidět ten rozdíl mezi ženou a mužem. Oboje je přesně vystižené. A krásně. S Hankou docela souhlasím. Taky jsem od třídění oblečení upustila, když teď není kde koupit něco, co je in a musím ještě chvíli vydržet s tím, co je out.
Hana Šimková
Také mám ještě jiné atributy, ale ženské posedlosti muži opravdu nerozumí
Jan Zelenka
Ženská posedlost oblečením je pro mne zcela nepochopitelná. Pokud si potřebuji něco na sebe koupit, vždy vážím, jestli na to mám a jestli mám potřebu se prezentovat s tím před lidmi. Pro mne jsou daleko důležitější jiné atributy života, než plná skříň hadrů.
Marie Doušová
Hano,hezky napsané.Sama mám doma také hodně zimního oblečení a ještě jsem se nedostala k tomu šatník řádně protřídit. Říkám si , třeba se to bude ještě hodit.Stejně se navléknu do jedné bundy a tu nosím skoro celou zimu.
Jitka Hrůšová
Vaše povídání se mi moc líbilo. Mou celoživotní vášní byly a stále jsou knihy. Nakoupila jsem jich za celé ty roky tisíce. Zatím mě toto nakupování neopustilo, ale přešla jsem na e-booky. Přece jen se člověk do malého bytu musí nějak vejít. Ještě dodám, nejen kupuji, ale i čtu.
Zuzana Pivcová
Hani, pobavila jsi mě. Myslím, že s posedlostí nakupováním máš ještě daleko do Jackie Kennedyové, ta prý mnohdy to, co koupila, ani nedovezla domů, protože ji to přestalo bavit, tak to hned někomu dala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...