Pracujte na sobě, pracujte na vztahu
Ilustrační foto: Pixabay

Pracujte na sobě, pracujte na vztahu

22. 10. 2021

Myslím si, že pokud člověk na sobě pracuje, tak mu Bůh pomůže. Nakopne nás víra, naděje a hlavně skutky. Každý může naplnit své nepřehnané ambice a dosáhnout svého štěstí.

Je třeba, aby si člověk byl vědom svých špatností, zlozvyků, omylů a selhání, ale také, aby byl pyšný na své úspěchy. Své neúspěchy není třeba řešit pomocí alkoholu, ale raději si je protrpět, a když je to má chyba, tak se rád poučit. Mám rád lidi a rád jim, pokud o to stojí, pomáhám. Těší mě, že mě někteří lidi mají rádi a respektuji i druhou polovinu, kteří mě nemusí. Jsem za to rád a nebudu proto někomu lézt do zadku. Je mi, ale milé, že mě nikdo vyloženě nenávidí. K tomu jsem se ještě za život nedopracoval. Snažím se druhého pochopit, proč se chová tímto způsobem, že má určitě své starosti, své bolesti, které se následně odráží navenek. Nevím o nich, proto nemohu toho druhého soudit. Je třeba si vážit partnera, své rodiny, přátele.

Miluji vědění a příběhy, Ze svých emocí a prožitků se vypíši. Mé uši hudbu rády slyší. Investuji především do zdraví, vzdělávání, cestování, vybavení bytu a domácnosti. Krásy přírody mě pohladí a hudba a četba naladí. Vnímám dobro a zlu jsem ochoten se postavit. Děkuji lidem, kteří mi umí odpustit, když jim něco provedu nebo jim ublížím.

Když je člověk mladý má v popředí hlavně ambice, ale jak zraje a stárne, tak se posune dopředu rodina, děti, vnoučata.

příroda rodina vztahy a sex
Hodnocení:
(5.1 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Dostal
:-) :-) Ochotně jsem tu oběť podstoupil s nadějí v pomoc; Cimrmanova teorie poznání, kdy nevíme nic, zato to víme správně, a zastáváme názor, který současně popíráme, je sice duchaplná sranda, ale v praxi bych si dával pozor a hlavně pozorně četl. :-) :-)
Jitka Caklová
*** "Znevažováním vědomí a schopností druhých, znevažujeme především vědomí a schopnosti své" ***
Jiří Dostal
:-) Těžko vymlouvat tak niterně antropomorfního boha, kdy je jím i hovno v nás, ale článek záhadného pana Berky smrdí nezdravým chaosem, virgule se vzpíná. :-)
Jitka Caklová
Pokud jde o moji vnitřní radost a moji vnitřní spokojenost, která je závislá na mě, proto se mi povede, tak se nemůže stát, že by něco nevyšlo. To se může stát pouze v případě, že moje radost a spokojenost je závislá na někom zvenčí, ale to u toho "příště", o kterém nevím jestli bude lepší, když není závislé na mně, už nemám potřebu být.
Soňa Prachfeldová
Je to o vnitřní radosti a spokojenosti z dobrých věcí, které se nám povedou. A když to někdy nevyjde, snad si uvědomit proč a příště to bude opět lepší.
Jitka Caklová
Nikdo nic, tak se ještě vracím k této autorově větě: "Těší mě, že mě někteří lidi mají rádi a respektuji i druhou polovinu těch, kteří mě nemusí. Jsem za to rád a nebudu proto někomu lézt do zadku." Tato věta přesně vystihuje i moje pocity, dokud jsem se vnucovala, nebo-li "lezla do zadku, měla jsem převážně kamarádek plno a když jsem přestala "lézt", jaksi se "kamarádky" vytratily. Ale nijak mě to nermoutí, vždy jsem byla sama, tudíž na samotu jsem zvyklá. Důležité pro mě je že netrpím osamělostí.
Jitka Caklová
Ještě dodám, že pro mě věk není měřítkem moudrosti a text pro mě není chaotický, protože z vlastní zkušenosti vím o čem je ♥
Jitka Caklová
Věrko, "a o tom to je", mně se text líbí a nic bych na něm neměnila. A "teď babo raď", která z nás má pravdu. Pokud člověk ví kdo je a nemusí být ani dost starý, nepíše o druhém, že píše chaoticky, protože je mu jedno, co mu kdo říká o tom, jaký by měl být.
Věra Ježková
Nemám ráda, když mi někdo říká, jaká mám být a co bych měla dělat. Jsem už dost stará na to, abych to věděla sama. Velmi se mi nelíbí obrat „nakopne vás víra“; stejně tak o lezení někam. Text považuji za poněkud chaotický.
Jan Zelenka
Pěkná úvaha, ale tentokrát musím souhlasit s p. Caklovou. Ten "Bůh" je pouze v nás. Jen my o sobě rozhodujeme.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.