Čas barev
Ilustrační foto: Pixabay

Čas barev

19. 10. 2021

Je podzim, čas barev. Mám to období krásy barevné přírody rád. Má nálada se při procházce mým lužním lesem kladně zabarví. Sportovní zařízení je stále uzavřeno, tak kráčím po asfaltové cyklostezce, kde se voda formou páry odpařuje. Mířím k lesu a vodě. Tam šlapu po barvách, před sebou pestro, vzadu také a nahoře akvarely. Rybník s labutěmi a kachny a meandry říčky Hvozdnice. Co si můžu přát více.

Přede mnou se míhají pastelové podkolenky mírně obtloustlého pána. Možná má novou paní nebo svou ženu přestal přitahovat. Nebo, že pro zdraví? Co já vím, ale má můj obdiv. Protože chce něco změnit, není líný proto něco udělat. Za hříchy se platí. Jestli je to přejídání, kouření, ženy či jiná závislost nebo jiná posedlost.

Nikým nerušen vnímám tu krásu. Můj rozpálený mozek chladí drobné kapky deště. Chci do hlavy nakapat spokojenost, naopak pudím ze sebe touhu, která mi tam seděla dlouho.

 

Můj příběh příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Krásně jste tu podzimní chvíli popsal. Úplně ty barvy (i obtloustlého pána) vidím před sebou. Mám ráda toulání přírodou, tou podzimní zvlášť.
Soňa Prachfeldová
Klid, pohodu, potěšení, možnost pročistit si hlavu, být pokorný, to vše a ještě mnohem mnohem více nám nabízí příroda.
Věra Ježková
Taky mám ráda podzim - jeho barvy, déšť i mlhy. Jen na rozdíl od onoho obtloustlého pána svými procházkami v přírodě, nejčastěji pražské, nechci nic měnit. Prostě mi dělají dobře.
Zuzana Pivcová
Moc hezké vnímání barevného podzimu. A to se pak tvrdí, že jsou mnozí muži částečně barvoslepí. :-D
Eva Mužíková
Zajímavé vyznání.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.