Při jakýchkoli nákupech vždy ocením, když se mohu s prodavačem poradit. Aby si na mě našel několik minut čas a fundovaně mi sdělil výhody i úskalí vybraného zboží. Jestli je to člověk na pravém místě, nebo žvanil, poznáte po třetí větě.
U nákupu zlata a šperků to platí dvojnásobně. Jako naprostý laik v tomto oboru potřebuji vysvětlit, do kterého produktu se vyplatí investovat, k čemu se nejlépe hodí a v neposlední řadě, zda také bude slušet.
Velmi příjemné nakupování mě v tomto ohledu vždy čeká ve Zlatnictví v Praze 9 – Čakovicích, nedaleko zdejších největších atrakcí – krásného zámečku a kostela. Místní zlatnice, paní Eva Vrtalová, provozuje zlatnickou dílnu s obchodem od roku 1990. Nabízí šperky ze zlata i stříbra a následně odborný servis. Šperky rovněž vyrábí na zakázku a opravuje. Má mnohaletou praxi, zákazníkům ochotně poradí a vysvětlí, co je třeba.
Díky této výhodě funguje tento zlatnický obchod i přes velkou konkurenci velkých obchodních center v okolí. V posledních letech se nabídka rozšířila o přírodní minerály, léčivé kameny (podle znamení či onemocnění), náramky a náhrdelníky z kamenů. Zároveň drobné dárky a velkou nabídku andílků.
Budete-li mít cestu kolem, určitě se stavte.
Dana Janků, Praha