Procházky kolem mostu v pražské Troji
FOTO: autorka článku

Procházky kolem mostu v pražské Troji

3. 3. 2021

Podél břehu Vltavy v Praze je vybudována dlouhá cesta, vedoucí i oblastmi Holešovic a Troje, po které se prohánějí cyklisté, bruslaři, běžci, chodci, rodiny s kočárky, majitelé psů. Za každého počasí jsou zde k vidění návštěvníci, a pravda, když je sychravo, potkáme jen ty nejotužilejší sportovce a páníčky, kteří venčí své čtyřnohé miláčky. 

V roce 2014 byl zprovozněn nový most přes Vltavu spojující pražské městské části Holešovice a Troju. Návštěvníci zmíněné pobřežní cesty si tak v těchto místech mohou prohlížet  ocelovou obloukovou konstrukci, ale když se porozhlédnou, nemohou si nevšimnout tenisových kurtů, na kopci zámečku Jabloňka, který je pro veřejnost nepřístupný, mohou pozorovat měnící se oblohu, v zimě sníh třpytící se na větvích stromů, uvidí i část budov pražského holešovického výstaviště.

Do těchto míst chodíme často. V kteroukoliv roční dobu, když svítí, se zde opírá sluníčko do hladiny řeky, do stromů i do nevelkých luk lemujících asfaltovou cestu. Pokaždé nás fascinuje stavba nového mostu. Protože nikdy nevynáchám příležitost stisknout spoušť fotoaparátu, nebo mobilu, navršily se mi snímky z různých ročních období. Ráda se o ně podělím. Jen pro zajímavost, foto na titulní straně jsem pořídila na Štědrý den 2020.

                                                               Mapka

Ještě malá poznámka: toto je jen kousek z dlouhé trasy podél Vltavy. O pár stovek metrů dále se nachází vodácký kanál, zoologická zahrada, několik přívozů a cesta vede do Řeže, Kralup nad Vltavou. Tudy zase někdy jindy.

Můj příběh
Autor: Jana Vargová
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Praha skýtá neskutečné možnosti , zatím alespoň v přírodě.
Alena Vávrová
Tento most se mi moc líbí, fotky se povedly.
Jana Šenbergerová
Elegantní most, hezké fotografie. Ráda chodím kolem vody, ale tam se asi nikdy sama nepodívám. Děkuji za virtuální procházku.
Daniela Řeřichová
Hezký článek a hezké fotografie z míst, která Pražané asi dobře znají. Elegantní Trojský most získal v roce 2015 prestižní cenu Award of Excellence.
Dana Puchalská
Tam je krásně. Když jsem byla hodně malá,měli jsme tam chajdu. Ale to je už moc let.
Věra Ježková
Také tam chodím často. Bydlím blízko. Most je krásný. Nejvíc, když září do tmy. Viz např.: https://www.i60.cz/clanek/detail/26685/k-trojske-lavce
Zuzana Pivcová
Šla jsem tudy jen jednou k zámku, ale je to moc hezká cesta. Díky.
Martina Růžičková
Váš článek a hezké fotky mě potěšily, protože tato místa jsou také pro nás cílem častých vycházek. Architekturu nového mostu moc obdivuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.