Trochu folklóru a barev neuškodí ženám v žádném věku
Ilustrační foto: instagram.com

Trochu folklóru a barev neuškodí ženám v žádném věku

19. 2. 2021

Není to nic pro vyznavačky jednoduchého, minimalistického stylu. Nicméně nějaký výrazně barevný kus oblečení může ve strohém šatníku udělat divy. Co takhle výrazný kabátek?

Když se žena rozhodne pro něco barevného, zpravidla volí halenku nebo šaty. Ale mnohem zajímavější je vsadit na výrazný barevný kabátek či sako. Když je zkombinovaným s černým svetrem či tričkem, zpravidla je výsledkem nepřehlédnutelná kombinace.

U hodně pestrého oblečení je dobré dát si pozor na to, aby nepůsobilo lacině. Tedy, mělo by být z kvalitního ideálně přírodního materiálu. Krásně vypadají hrubé tkaniny, vlna.

Pokud jde o styl směřující tak trochu do folklóru, obvykle to dopadne dobře. Takový barevný kabát či sako by rozhodně mělo působit přírodně, nikoli uměle.

Tady je malá inspirace, co si pod takovým stylem představit, ale především důkaz, že jde o směr, kterého se nemusí bát ženy v žádném věku.

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(4.6 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ševčíková
8-O ...modely parádní, musím kouknout do šatníku, jestli se některé mé svrchníky nedají dotvořit v podobném duchu - ostatně, ráda nosím i světlé a barevné a vozorované oblečení, ač jsem se poslední dobou už i zamýšlela nad tím, jestli to v 60 není přes čáru, než mě moje dcera (30) okřikla, že mi může být jedno, co si o mně kdo myslí, když já si myslím, že to či ono mi jde... :-D
Marie Ševčíková
Milan Pepo : zdravím na Chodsko - pocházím z Prácheňska, takže jsme sousedi, i když já už dneska doma vystupuju jen pohostinsky... a jo, máte pravdu, mé jihočeské babičky byly staré, co pamatuju, a to jim bylo nejvýš 60 - šátky na hlavách, vlasy do uzlu, dlouhé sukně, dlouhé rukávy, žádné líčení, ba ani žádná péče o sebe... a hlavně pořád v práci - mí prarodičové byli zemědělští hospodáři, takže ve službě v režimu 24/7/52/365 od dětství až do smrti... to moje o generaci mladší matka už byla spíš výjimka, když všechny moje tety, její +/- vrstevnice, byly šmrncovní babuše i v 60 a po 60, a ty, co žijou, až doteď, zatímco moje matka byla tou dobou už strašně stará - a z větší části si za to mohla sama, protože o sebe nedbala ani v základu a nedbá ani teď v 83... a já jsem sice osudem taky dost zdrchaná, ale ve svých současných 60 jsem celkově aspoň o 10 let mladší, než byla v těch 60 moje matka - a doufám, pokud se dožiju, že v jejích současných 83 budu vypadat zvenka i zevnitř jen na těch 83, a ne na 100 jako ona... :-D
Milena Znamenáčková
Není to špatné, ale já osobně dávám přednost jednobarevné - pokud možno černé parce a k tomu barevné doplňky - šály a šátky.
Daniela Řeřichová
To je milé povzbuzení od pana Milana.
Milan Pepo
:-D Tak tenhle článek je balzám i pro mé mužské srdce. Víte proč děvčata? Vzpomínám si na ženy před... no ;-) Tak víc než xx-lety. V šedesáti to byla stará bába, pokud nebyla jako u babi na ,,Slovači", nebo nyní od nás z Chodska a nenosila takové ty široké sukně, černé, nebo krojově vyšívané a šátek na hlavě a... A když byla ,,moderní" a z města ,tak nějaké šedivé kostýmky z materiálu... No já nevím, jsem chlap. A dnes? ,,Bába" osmdesát let a má nějaký ten přeliv, či záliv či jak se tomu říká. Nebojí se obléci podle fotek dle výše článku. A mé spolužačky ve věku šedesát plus jsou stále atraktivní děvčata... Ono to vlastně povzbuzuje i naše mužské ego. :-) Tepláky nenosím, doma mě potkáte jen v ,,mysliveckém" zeleném, ale myslím si, že tu dámu na fotografiích bych dokázal pozvat na posezení někde v kavárně a oblíct se k tomu moderně přiměřeně mému věku. :-) Protože i ten vesnickej fotr nemusí dle představ mladších nosit jen montérky s kšandami a do nich zasunutou flanelovou košili. :-D
Helena Přibilová
Všechny zde vyobrazené modely jsou originální a "šmrncovní" a myslím, že by i mohly slušet mnoha ženám.
Daniela Řeřichová
Hezké, ale náročné na stylové doplňky. Já bych brala č. 6.
Zuzana Pivcová
Mně se z toho líbí tentokrát asi všechno.
ivana kosťunová
5 a 6 - brala bych obojí.
Marie Měchurová
Hezké kabátky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.