Fenomenální paměť
Ilustrační foto: pixabay.com

Fenomenální paměť

24. 2. 2021

Poslední dobou hodně vzpomínám na mládí a je neuvěřitelné, kam až moje paměť sahá. Tak kupříkladu si velmi dobře vzpomínám na Silvestra roku 1949, kdy jsem jako malá spermie čekal společně s ostatními brášky na startovní výstřel. Byly to strašné podmínky: řev, cinkot sklenic, trpěli jsme přímo brutálně přílivem alkoholu a nikotinu do všech tělních tekutin. K cíli jsem se dostal nějakým zázrakem pouze já, když ostatní na cestě zahynuli na otravu alkoholem.

Život embrya a plodu se mně moc nelíbil, dál jsem dostával vydatné příděly nikotinu z levných partyzánek a skoro každý večer na mně "bouchal" nějaký neurvalec. Živě si vybavuji den, kdy se nade mnou v postýlce usmívaly tři sudičky a povídaly něco nesrozumitelného. Dokáži vyjmenovat všechny své spolužáky z 1.B ZŠ, vybaví se mně i všechny dívky, které prošly mým životem, včetně těch, co se mně chodí do mých snů vysmívat, že jsem si na ně netroufl.

Poslední dny se však s mojí pamětí děje něco tuze nepěkného. Často se vracím do bytu pro peněženku, mobil nebo roušku a bez napsaného lístečku jsem v obchodech naprosto ztracený! V mém bytě se ke všemu pohybuje mně neznámá "stará osoba", která tvrdí, že je moje manželka!

Tak jen doufám, že nedopadnu jako moje teta, která mně kdysi při mé návštěvě představila strejdu jako "toho milého a hodného chlapce, co se o ni teď stará."

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Měchurová
To znám. Máme syna, který je jiný než všichni ostatní. Nepotřebuje peníze, nejí maso, nehromadí věci, nemá manželku (žádná by to s ním nevydržela) svoboda je pro něho vším. Vždycky si říkám, jestli to není tím alkoholem, který jsem vypila na jedné svatbě, když jsem ho čekala a nevěděla jsem to. Možná proto mu nadržuju, nemám čisté svědomí. Ještě máme s manželem dceru nar. 26.září - neplánovaná po jedné oslavě. O paměti po sedmdesátce už vím taky své.
Soňa Prachfeldová
Díky za odlehčení, život nám připravuje všelijaká překvapení a je prima, když se nebereme až tak vážně a umíme se zasmát sami sobě.
Irena Mertová
Hezké :-)
Václav Soukup
Musel to být tenkrát velký mejdan ! Sestřenice se narodila 24. a já 26.9. 1950. Děti, které se narodily koncem září a hned nezemřely vydrží všechno !
Jana Šenbergerová
Vy se máte, aspoň jedna vám funguje. Já nemohu spoléhat na žádnou, ale netrápí mě to, život tak získává nové kouzlo. :-)
Věra Ježková
Pobavil jste mne, i když jste to vzal trochu zkrátka. Paměť je prevít, to víme všichni. A dokážeme si vzpomenout na příhody dávné i na to, jak jsme si nedávno nemohli na něco vzpomenout. Někdy to ale moc legrace není. To jsem zažívala v posledních dvou letech s maminkou. Neměla Alzheimera, ale Parkinsona.
Dana Puchalská
Václave,děkuju a volám sláva, sláva...opět jeden humorný článek ,co na mě vykouknul a já se pobavila... :-)
Václav Soukup
Jsem rád, že jsem Vás pomocí " nadsázky " trochu pobavil. V tomhle období humor potřebujeme " jako sůl " ! Díky za příznivé ohlasy.
Hana Šimková
Také pořád něco hledám, ale ta radost, kterou prožívám, když to konečně najdu. Nikdo starý, mimo mne se mi v bytě nepohybuje, jenom pejsek, kterého poznávám .Každý den něco prožívám, protože si nepamatuji, že to samé už jsem prožila včera. Zatím trefím domů a to je fajn.
Zuzana Pivcová
Pojal jste to moc dobře, také jsem znala případ, kdy mému někdejšímu panu kolegovi říkala manželka se ztrátou paměti, že to je ten pán, co jí nosí bonbóny. On u toho plakal, ale ona byla svým způsobem šťastná. Děkuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...